26 / 04 / 2024

Tiny House'lar İstanbul'da görücüye çıktı: Sektöre yeni soluk getirecek! 

Tiny House'lar İstanbul'da görücüye çıktı: Sektöre yeni soluk getirecek! 

Dünayayı kasıp kavuran Koronovirüsün insanlara çok fazla yaşam alanı bırakmadığı gerekçesiyle yapılan Tiny House (Küçük Evler) İstanbul'da görücüye çıktı.



Koronovirüs tüm dünyayı ve insaları etkisi altına aldı ve bu sebeple insanların kendilerine ayrıdıkları yaşam alanları da küçüldü. Koronovirüs yüzünden pandemiden kaçmanın kolay olmadığı bu dönemde kaçılacak olan tek adresin Tiny House (Küçük Ev) olucaktır. Tarihinin son örnekleri Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ‘ Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım ve Dekorasyon Fuarı’nda sergileniyor. 20 bin ziyareçi kapasitesinde olan bu fuarda dekorasyon ürünlerinden Tiny House modellerine kadar bir sürü ürün ve hizmete ev sahipliği yapıyor. Cumartesi akşamına kadar açık olucak fuar, sektörde ünlü isimleri bir araya getirecek.

Tiny House lar İstanbul da görücüye çıktı: Sektöre yeni soluk getirecek! 

Dünyayı ve insanlığı saran bu virüs 100 milyondan fazla kişinin oluşturduğu iş gücü ile 653 milyar dolarlık büyükülüğüyle birlikte inşaat sekteründe önemli bir alana değiniyor. Pandeminin dünyada olmasıyla birlikte değişen yaşam tarzlarıyla birlikte sektörün geleceğine ışık tutan ‘Tiny House’ (Küçük ev), prefabrik ve yeşil yapı gibi alanlarında payının tüketicilerin talebi ile her geçen gün doğru orantıda artıyor. Kişilerin hayatlarına dair özgürlük sunan ‘Tiny House’ pazarının 2021-2025 yılları arasında yüzde 4'ün üzerinde 3.33 milyar dolar büyümesi düşünülüyor. Konut krizinin tetiklenerek ekonominin durduğu 2008 yılında özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde oldukça  popülerleşen bu yapılar içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde de Türkiye’de oldukça popülerliğini arttırdı. Tarihinin son örnekleri ise Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ‘ Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım ve Dekorasyon Fuarı ile satışa sunuldu.

Tiny House lar İstanbul da görücüye çıktı: Sektöre yeni soluk getirecek! 

Sektörü canlandıracak

Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan, “Yıllardır dünyanın pek çok yerinde yaşam alanından iş yerine, hastanelerden fabrikalara kadar birçok kullanım alanı sunan prefabrik Kovid -19 sürecinde sektörün başka bir yöne evrilmesine de neden oldu.  sektörünün geleceğine de ışık tutan bu yapıların son örneklerinin sergilendiği fuar, özellikle yurt dışı katılımcıları ile de dikkat çekecek. 3 boyunca ürün ve hizmetleri kadar önemli iş birlikleri ile de sahne olacak organizasyon; katılımcı firma ve mimarlardan müteahhitlere, kamu kurum ve kuruluşlarından uluslararası alıcılara kadar birçok meslek grubundan 20 bin ziyaretçi ile sektöre de yeni bir soluk getirecek." ifadelerini kullanarak inşaat  sektörünün salgından en çok etkilenen alanların başında geldiğinide belirtti.

Tiny House lar İstanbul da görücüye çıktı: Sektöre yeni soluk getirecek! 


Türkiye’nin ilk Tiny House Fuarı 3-5 Şubat'ta İstanbul'da!

Tiny house'lara yoğun ilgi!


Geri Dön