28 / 03 / 2024

Bozdağ'da 30 Aralık'tan itibaren konaklama hizmeti verilecek!

 Bozdağ'da 30 Aralık'tan itibaren konaklama hizmeti verilecek!

Ege Bölgesi'ndeki tek kayak merkezi Bozdağ'da kar erken yağınca günübirlik ziyaretçiler ağırlanmaya başlandı




     İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı 2 bin 159 rakımlı Bozdağ'daki İl Özel İdaresi'ne ait Bozdağ Kayak Tesisleri'nde kar kalınlığı 30 santimetreye yaklaştı. 

     Bunun üzerine tesiste günübirlik ziyaretçiler ağırlanmaya başlandı. 

     İzmir'e yaklaşık 2 saat mesafede bulunan tesisler, 650, 950 ve 3 bin 500 metrelik pistleri, telesiyeji, kızak pisti ile Egelilere karın keyfini çıkarma olanağı sunuyor. 

     Tesis, kayak ve snowboard severlerin yanı sıra iklim koşulları nedeniyle kar yağışının nadiren görüldüğü İzmir'de yaşayanlara da kar keyfi yaşatıyor. 

     

     -Erken sezon heyecanı- 

     

     Tesisin işletme müdürü Mesut Durgun, AA muhabirine, yaklaşık 10 yıldır işlettikleri tesiste, bu yıl ''erken sezon'' heyecanı yaşadıklarını ifade etti. 

     Bu yıl ilk kez erken kar yağışı meydana geldiğini ve 15 Aralık itibarıyla kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığını kaydeden Durgun, şunları söyledi: 

     ''Kayak sezonu genelde yılbaşı gecesiyle başlardı. Geçen yıl çok güzel bir sezon olmuş ve mart sonuna kadar sürmüştü. Kar bu sene 15 gün önce geldi. Bu tarihte burada kayak yapılması bizim için ütopikti, sürpriz oldu. Tesis, halen günübirlik ziyaretçiler için açık. Yılbaşı itibariyle de konaklamaya açacağız.'' 

     

     -''7'den 77'ye herkes yapabilir''- 

     

     Durgun, tesisin sunduğu imkanlarla isteyen herkesin kış sporlarını burada çok güvenli ve ucuz bir şekilde sporları yapabileceğini ifade eden Durgun, şöyle konuştu: 

     ''Tesisten 60 liraya kayak takımı kiralayabilir, bilmiyorsanız, hocalarımızdan eğitim alabilirsiniz. 7'den 77'ye herkes yapabilir. Telesiyejle bin 500 metre yüksekliğe çıkıp, etrafı da izleyebilirsiniz. Her yaş için eğlenceli vakit geçirme olanağı var.'' 

     Tesisin her sezon en yoğun döneminin sömestr tatili zamanı olduğunu belirten Durgun, bu yıl ki tatil dönemi için de rezervasyonların alındığını, otelin şimdiden yüzde 60'ının dolduğunu ifade etti. 

     Bozdağ Kayak Tesisleri'nin ilk konuklarından Pınar Durgun da tesisin İzmirliler için kolay ulaşılabilir olması nedeniyle büyük şans olduğunu, 3 yıldır tesislerden faydalandığını söyledi. 


AA

     


Geri Dön