24 / 04 / 2024

Bozüyük Süte ait fabrika icradan satılık!

 Bozüyük Süte ait fabrika icradan satılık!

Mehmet Yaşar tarafından temeli 30 yıl kadar önce atılan Bözüyük Süt’e ait Afyon-Kütahya yolu üzerindeki fabrika icradan satışa konuldu




Kütahya’nın sayılı fabrikaları arasındaki fabrika için 5.9 milyon lira muhammen bedel biçildi. Fabrikanın icradan satış ihalesinin ilki 10 Temmuz’da yapılacak.


Türkiye genelinde 36 satış mağazası bulunan, toplamda 400 kadar çalışanı bulunan Bozüyük Süt’ün temelini 1984 yılında aslen Bozüyüklü olan Mehmet Yaşar atar.


Kütahya merkezde küçük bir mandırada faaliyete başlayan Mehmet Yaşar zaman içinde işlerini büyüttü.  Aile şirketi konumundaki şirket ilk işe başladığında günlük 5 ton süt işleme kapasitesi sahipti.


Mehmet Yaşar’ın yanı sıra çocukları da fabrikanın yönetiminde yer aldı.


Başlangıçta sadece beyaz peynir üreten şirket zaman içinde önemli ölçekte büyüme kaydetti.


Bozüyük Süt için dönüm noktası 2000 yılında alınan yüklü banka kredisi oldu. 20 milyon TL dolayındaki kredi ile yeni fabrika yatırımı yapıldı. Kütahya-Afyon yolu üzerindeki yeni tesis Mayıs 2005’de işletmeye alındı.


KENTİN ÖNDE GELEN FABRİKASIYDI


Ulusal market zincirlerinde ürünleri satılan Bozüyük Süt’te sıkıntı üç yıl kadar önce baş gösterdi. Kentin önemli istihdam merkezleri arasında sayılan fabrika için



alınan banka kredileri ödenemeyince sorun da baş göstermeye başladı.


İlk krizi aşmak için başka bir firma ile ortak yola devam edilme kararı alındı. Ancak 2008 sonuna doğru alınan bu plan da işlemedi. Fabrika iki yıl kadar önce üretimden düştü.


ALACAKLI BANKA SATIŞA KOYDU


Bozüyük Süt’ün fabrikasının satışını da özel bir bankanın istediği anlaşıldı. Ancak icradan satış dosyasında banka dışında başka bazı alacaklıların da olduğu öğrenildi.


İcraburada.com isimli icra ihale sitesinde yer alan ilana göre fabrika 11 bin metrekare alan üzerinde kurulu. İlk icra ihalesi 10 Temmuz’da yapılacak fabrikanın ikinci icradan satış ihalesi 20 Temmuz günü yapılacak.


Geri Dön