26 / 04 / 2024

Brad Pitt evsiz kalanlara ev yaptıracak!

Brad Pitt evsiz kalanlara ev yaptıracak!

Hollywood'un karizmatik aktörü Brad Pitt'in kurduğu Make It Right Vakfı ABD'nin kurtarma paketinden 45 milyon dolar almaya hazırlanıyor



ABD'li ünlü aktör Brad Pitt'in kurduğu Make It Right Vakfı, ABD Başkanı Barack Obama'nın 787 milyar dolarlık kurtarma paketinden 45 milyon dolar yardım almayı planlıyor. Geçtiğimiz yıllarda New Orleans ve New Jersey'de yaşanan kasırgalar sonrası evsiz kalan ve konutları zarar gören insanlara yardım etmek amacıyla Brad Pitt'in 5 milyon dolar yatırarak kurduğu vakfın bütçesi bölgede devam eden projeler için yetersiz kaldı. Bölgedeki evlerin onarılması, yeniden yapılması ve daha az enerji ile daha verimli kullanılması gibi projeleri vakıf aracılığıyla hayata geçirmeye çalışan Pitt, geçtiğimiz aylarda Washington'a giderek Beyaz Saray'da Başkan Obama ile yardım konusunda görüşme yaptı. Oluşturulan bir konsorsiyum ile New Orleans İyileştirme İdaresi'nin Beyaz Saray'a yaptığı 65 milyon dolarlık yardım başvurusu kabul edilirse Brad Pitt'in vakfı Make It Right buradan 45 milyon dolarlık bir pay alacak.

YENİ EVLER İNŞA EDİLİYOR
150 konutun onarım projelerinin yanında bölgede yeni evlerin inşa edilmesine de destek olan vakfın sözcüsü Kim Haddow, başvuruları kabul edilirse kurtarma paketinden gelecek yardımın 2010'dan itibaren bölgede kullanılmaya başlanacağını söyledi. Haddow, maddi destek sayesinde yardım projelerinin genişletilebileceğini ve daha fazla bir kesime ulaşabilme imkanı yaratacağını dile getirdi.

MİMARLAR DA DESTEKLİYOR
Kasırgada evini kaybeden ya da konutu kullanılamayacak halde olanlara değişik projeler sunan vakıf, kendi alanlarında deneyimli mimar ve mühendislerin de desteğini alıyor. Sosyal sorumluluk projelerinde yeralmak isteyen şirketlere de kapılarını açan Vakıf, maddi ve manevi yardımları bölge halkına ulaştırıyor.

PITT, PROJELERİ YAKINDAN İZLİYOR
Belirli dönemlerde New Orleans'a ve New Jersey'in Newark bölgesine giden Brad Pitt, inşaatı devam eden projelerle de yakından ilgileniyor. ABD eski Başkanı Bill Clinton da Make It Right Vakfı'na maddi yardımda bulunan ve projelere destek verenler arasında.

ANGELINA JOLIE İLE DE JOLIE-PITT VAKFI'NI KURDU
Brad Pitt kadar sosyal konulara duyarlı olduğu bilinen ve özellikle Afrika'daki çocuklara yapılan yardım projelerine gönüllü olarak katılan Angelina Jolie'nin de ortaklaşa kurdukları bir vakıfları bulunuyor. İkilinin 2006 yılında 8.5 milyon dolar bağışta bulunarak kurdukları Jolie-Pitt Vakfı da dünyanın çeşitli bölgelerindeki insani yardım projelerine destek veriyor. Geçtiğimiz günlerde Jolie-Pitt Vakfı kanalıyla Pakistan'daki Birleşmiş Milletler'in kontrolündeki mülteci kampı için 1 milyon dolar bağışta bulunan ünlü çift, Eylül ayında da Etiyopya'da hastalıklarla boğuşan çocuklar için 2 milyon dolarlık bağışta bulunmuştu.
Sabah


Geri Dön