26 / 04 / 2024

Brent petrol 100 dolarda zorlanıyor! Brent petrolde yukarı yönlü hareket devam edecek mi?

Brent petrol 100 dolarda zorlanıyor! Brent petrolde yukarı yönlü hareket devam edecek mi?

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle mart ayından bu yana en düşük seviyesine dün ulaşan brent petrol, bugün yukarı yönlü hareket etmeye başladı. İşte detaylar...



Uluslararası piyasalarda brent petrolün varili 100 dolardan daha aşağıda işlem görüyor. Dün 100,55 dolara kadar çıkan brent petrolün varil fiyatı, günü 99,10 dolar seviyesinde kapattı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.13 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,82 artış kaydederek 99,92 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 96,33 dolardan alıcı buldu.Kuzey Denizi'nden çıkarılan tatlı bir petrol türü olan brent petrol, dünya petrol piyasasına yön verir. Brent Blend ya da Londra Brent olarak da bilinir. Brent petrolü, Shell şirketi tarafından çıkarılır ve bu şirket tarafından "Brent Goose" ismi verilmiştir. İçeriğinde yüzde 0,37 oranında sülfür bulunur. Bu sülfür oranı da brent petrolün, işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer edinmesini sağlar.

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle mart ayından bu yana en düşük seviyesine dün ulaşan brent petrol, bugün yukarı yönlü hareket etmeye başladı Uluslararası piyasalarda brent petrolün varili 100 dolardan daha aşağıda işlem görüyor. Dün 100,55 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 99,10 dolar seviyelerinde tamamladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön