28 / 03 / 2024

Brent petrol bugün ne kadar? Brent petrol kaç dolar? 19 Ekim 2022

Brent petrol bugün ne kadar? Brent petrol kaç dolar? 19 Ekim 2022

Bugün brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 90,28 dolardan işleme giriyor. İşte detaylar…



Dün 92,66 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 90,03 dolar seviyesinde bitirdi. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.46 itibarı ile birlikte kapanışa göre yüzde 0,28 yükselerek 90,28 dolar oldu. Aynı dakikalarda ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 82,70 dolardan alıcıya çıktı.

Fiyatlarda yaşanan yükselişte, petrol talebi ile ilgili endişelerin hafiflemesi etkili oldu.

Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ham petrol stoklarında geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık olarak 1 milyon 270 bin varil düşüş tahmin edildiğini duyurdu.

Dünyanın en büyük petrol üreticisi ve tüketicisi olan ABD'nin ham petrol stoklarındaki düşüş öngörüsü talep endişelerini bir hayli hafifletti.

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin resmi olarak petrol stok verileri de bugün açıklanacak.

ABD'de açıklanmış olan makroekonomik veri ve şirket finansal sonuçlarının resesyon tedirginliklerini hafifletmesi de fiyatların yükselişine destek verdi.

ABD'de Bank of America sonrası dün de Goldman Sachs, Johnson & Johnson, Lockheed Martin, United Airlines ve Netflix gibi önde gelen şirketlerin üçüncü çeyrek finansal sonuçları beklentilerden güçlü geldi.

Brent petrol bugün ne kadar? Brent petrol kaç dolar? 19 Ekim 2022


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön