25 / 04 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı revize edildi! 91,51 dolardan işlem görmeye başladı

Brent petrolün varil fiyatı revize edildi! 91,51 dolardan işlem görmeye başladı

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 91, 51 dolardan işlem görmeye başladı. İşte detaylar…



Dün 95, 94 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 92, 83 dolar seviyesinde tamamlanarak kayıtlara geçti. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.31 itibarı ile kapanışa göre % 1, 42 azalarak 91,51 dolar olmuş oldu. Aynı dakikalarda ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 85, 48 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlarda yaşanan düşüşte, Kovid - 19 salgınının Asya ülkeleri üzerindeki etkisi ve aynı zamanda ABD başta olmak üzere merkez bankalarının sıkılaştırıcı tedbirlere de aynı şekilde devam edeceği beklentileri etkili olmuş oldu.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de tekrar alınan Kovid - 19 tedbirleri, piyasalarda zayıf talep beklentilerine sebep neden oldu.

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında da değer kazanması da dolara endeksli olan petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcı kişiler için daha pahalı hale gelmiş durumda. Bu durum, alımların azalmasına sebep olarak, petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturmakta.

Brent petrolün varil fiyatı revize edildi! 91,51 dolardan işlem görmeye başladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön