28 / 03 / 2024

Petrolün fiyatı her geçen gün düşüyor! Akaryakıta indirim mi gelecek?

Petrolün fiyatı her geçen gün düşüyor! Akaryakıta indirim mi gelecek?

Brent petrolün varil fiyatında 19 Eylül’de güne başlangıç rakamları belli oldu. Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 91,31 dolardan işlem görmekte. İşte detaylar…



Cuma günü 92,66 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 91,35 dolar seviyesinde bitirdi. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.29 itibarı ile kapanışa göre % 0,04 azalarak 91,31 dolar oldu. Aynı zamanlarda ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 84,53 dolardan alıcıya çıktı.

Petrol fiyatları, küresel petrol arzı ve talebi ile ilgili haber akışları ile dalgalı seyir izliyor.

Almanya, geçtiğimiz cuma günü enerjide arz güvenliği için Rus petrol şirketi Rosneft'in Alman firması yan kuruluşu Rosneft Almanya'ya kayyum atadığını bildirdi.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığından yapılmış olan açıklamada, ham petrol ithalatçıları Rosneft Germany ve RN Refining Marketing GmbH'nin Almanya ülkesinin enerji piyasası düzenleyici kurumunun (Bundesnetzagentur-BNetzA) yönetimine devir teslim edildiğini belirtildi. Berlin için ise önemli bir dizel ve benzin yakıtı sağlayıcı durumunda olan Schwedt'teki PCK rafinerisinin kontrolü de Bundesnetzagentur'a verilmiş oldu.

Dünyaca uzmanlar ise 5 Aralık 2022’de başlayacak Avrupa Birliği'nin Rus ham petrolüne yönelik kısmi ithalat yasağının da piyasalarda arz baskısı oluşturduğunu ifade ediyor.

Petrolün fiyatı her geçen gün düşüyor! Akaryakıta indirim mi gelecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön