20 / 04 / 2024

Brooklyn Park projesinde son durum ne?

Brooklyn Park projesinde son durum ne?

Selimoğlu'nun hisselerini yabancı ortağa satma haberlerinin ardından Kadıköy Belediyesi'nden de imza atma girişimi gündeme yeniden geldi. İşte Brooklyn Park ve Brooklyn Life Projelerinde son durum...




Fikirtepe'de birçok adada aldığı imzalar ile Fikirtepe'nin kaderinde etkili olan Selimoğlu Grup aldığımız duyumlara göre, Fikirtepe başta olmak üzere tüm projelerini bir arap yatırımcıya takribi 400 milyon dolar bedelle pazarlayarak % 48 lik hissesini satmış oldu. Selimoğlu daha önceden de Pana Yapı ile ortaklık kurmuş bu şekilde yoluna devam etmekte idi. Pana Yapı arap ortaklık ile yoluna devam ederken Selimoğlunun hisselerini yabancı ortağa satma haberlerinin ardından Kadıköy Belediyesinden de imza atma girişimi gündeme yeniden geldi. Peki Brooklyn Park ve son kalan imzası önümüzdeki günlerde atılacak olan Brooklyn Life Projelerinde son durum nedir?


Selimoğlu Grup % 48 lik hissesi karşılığında tüm projelerini arap bir yatırımcıya satarak Projelerden ortakları haricinde ayrılmış oldu. Selimoğlu & Pana ortaklığının ilk projesi için aldığı ilk ve tek rıhsatlı sahasında yoğun bir şantiye kurma ve ilk beton dökme çalışmaları hızlandı.


Brooklyn Park Projesinde de 36 metrelik taban derinliğine ulaşan ortaklık ilk zemin betonunun dökerek temel atma hazırlıklarına başlamış oldu.



Kadıköy Belediyesi ile daha önceden açıklanan anlaşma doğrultusunda yeni ortaklık altında Brooklyn Life Projesi için imzaya gidileceği müjdesi 


Yeni arap ortaklığı ile yapılacak Brooklyn Parkta bu gelişmeler olurken , projelerdeki hissesini pazarlayan Selimoğlunun ardından Kadıköy Belediyesinden de Brooklyn Life projesi için imza atma girişimlerinin gündeme gelmesi vatadaşlar tarafından manidar bulundu..


Kadıköy Belediyesi daha önceden de Selimoğlu & Pana ortaklığı ile anlaşma sözleri vermiş ancak anlaşma noktasında firma ile pazarlıklarını devam ettirmekte idi.


Kadıköy Belediyesi daha önceden Brooklyn life ta bulunan arsa paylarının metresini 12.500 TL satmak için uğraşırken Fi-KENTDER'in önerisi ve çabaları sonucu, firmanın ve belediyenin de kabulü ile ihtiyaç duyulan birimlerin alınması yolu ile anlaşılması yönünde karar kılarak firma ile karşılıklı mutabakat çalışmalarını başlatmıştı.


Brooklyn life zemini kayalık çıktı !


Bu arada Brooklyn life sahasında hafriyat çalışmaları zeminin kayalık çıkması ile farklı bir boyut kazanmış oldu. Özellikle zeminin kayalık çıkması hafriyat çalışmalarının biraz daha ağır ilerlemesine sebep olmakta.


Özellikle riskli alan tartışmalarının yaşandığı zaman dilimi içerisinde zeminin sağlamlığı adına diğer hafriyat alınan şantiyelerde de kayalık çıkması Fikirtepe'nin zemininin sağlam olduğu ve yapılacak yeni binalarında sağlam zeminde yapılacağı için yatırımcılar için farklı bir sebep olarak ortaya çıkması bakımından önem arz etmektedir.




Fikirtepe Haber


Geri Dön