29 / 03 / 2024

BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş şirket paylarını güncelledi!

BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş şirket paylarını güncelledi!

BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu 'na yaptığı açıklamada şirket paylarını güncellediğini bildirdi. Detaylar haberimizin içinde yer alıyor...





BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş 'nin yaptığı açıklama şu şekilde;


Daha önce kamuya duyurulduğu üzere, Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") tarafından 30.07.2010 tarihinde 22/675 no ile yayınlanmış bulunan "Payları Borsada İşlem Gören Şirketlerin Kendi İstekleri ile Borsa Kotundan Çıkma İşlemlerinde Uyacakları İlke ve Esaslar" ile 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun "Ortaklıkların Önemli Nitelikteki İşlemleri" başlıklı 23 üncü maddesi ve "Ayrılma Hakkı" başlıklı 24. maddeleri çerçevesinde;  BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisselerinin %99,284'nün BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH Almanya'ya ait olması sebebiyle, 11/11/2013 tarihinde Şirket hisselerinin borsa kotundan çıkarılması amacıyla Borsa İstanbul A.Ş.'ye ve SPK düzenlemesine göre belirlenen 1 TL/lot pay için 164,17 TL fiyat üzerinden hakim ortak tarafından pay alım teklifi yapılması için SPK'ya başvuruda bulunulmuştu. 


Resmi Gazete'de 24 Aralık 2013 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren SPK'nın "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar Ve Ayrılma Hakkı (II-23.1)" Tebliği'nin "Mevcut başvuruların sonuçlandırılması" başlıklı Geçici Madde 1'de yer alan, "Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihte Kurulca karara bağlanmamış başvurular, bu Tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılır." hükmü gereği borsa kotundan çıkmak için hakim ortağımızın (Bakınız. Ek: BSH Almanya Özel Durum Açıklaması) aynı fiyat (164,17 TL )  üzerinden söz konusu pay alım teklifini gerçekleştirmesi amacıyla yeni tebliğ kapsamında başvurunun güncelleneceği hususunu kamuoyuna saygıyla ilan ederiz.


Detaylı bilgi için tıklayın


Geri Dön