29 / 03 / 2024

BTSO'dan Bursa'ya 1 milyar TL'lik yatırım!

 BTSO'dan Bursa'ya 1 milyar TL'lik yatırım!

Bursa ekonomisinin lokomotifi BTSO, geride kalan haftayı yeni yatırımlar, açılışlar, fuarlar ve yeni proje araştırmalarıyla dolu dolu geçirdi.



BTSO'nun kente kazandırdığı BUTEKOM'un yeni binasını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki merkeze tam not verdi.


Bursa'ya, BTSO Akademi, Payitaht Çarşı, Mükemmeliyet Merkezleri, BTSO Vefa, İnovasyon ve Tasarım Baharı, Yeşil Büyüme, BTSO Biz, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, MESYEB, BUTGEM, Değişim Programı ve Eğitim Mutfağı ve BUTEKOM gibi birbirinden önemli 1 Milyar TL'lik proje kazandıran BTSO dur durak bilmiyor. Ar-Ge ve Ur-Ge çalışmalarına tüm hızıyla devam eden BTSO, Ticari Safari programları ile liderlik ettiği fuar çalışmalarıyla da kentin ekonomisine çok büyük katkı sağlıyor.


1 MİLYAR TL'LİK YATIRIM

Firmaların rekabet gücünü artırırken kentin marka kimliğini güçlendirecek çok ciddi ve önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay "Bursa'mıza değer katan ve ülkemizi büyüten projeleri hayata geçirirken kaynaklarımızı da en etkin şekilde kullanmaya gayret ettik. Bursa'ya marka kent kimliği kazandıran projelerimizin toplam yatırım tutarı yaklaşık 1 milyar TL civarındadır. Odamızın bu projelere öz kaynaklarından harcadığı rakam ise 50 milyon TL'yi bulmamaktadır. Yani Bursat Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bursa'mıza harcadığımız tutarın yaklaşık 20 katı değerinde yatırımı kentimize ve üyelerimize kazandırmış olduk" dedi.


ÖZHASEKİ'DEN ÖVGÜ

Uluslararası alanda tanınan ve takip edilen çok amaçlı bir araştırma merkezi olma vizyonu taşıyan Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi'nin (BUTEKOM) yeni binalarının inşaatı tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ve Kompozit Malzemeler Mükemmeliyet Merkezi'nin yer aldığı kompleksi inceledi. Bakan Özhaseki, 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan merkez hakkında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'dan bilgi aldı.


İHRACATA İVME KATACAK

BTSO öncülüğünde Bursa'da oluşturulan ortak akıl kültürünün Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı hedefleyen Türkiye'nin Ar-Ge faaliyetlerine daha fazla önem vermesi gerektiğinin altını çizdi. BUTEKOM çatısı altında faaliyet gösterecek olan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin tekstilin başkenti olan Bursa'nın ihracatına büyük bir ivme kazandıracağını dile getiren Özhaseki, "Bursa'nın tekstil sektöründeki gücünü hepimiz biliyoruz. Sektörlerin üretimdeki gücünün ihracata daha fazla yansıması ve Bursalı firmalarımızın küresel ticaretten daha fazla paya sahip olmalarının yolu Ar-Ge ve tasarımdan geçiyor. Bu merkezlerin sağlamış olduğu imkânlarla, tekstil ile geleceğin sektörü olarak gösterilen kompozit sektöründe katma değeri yüksek ürünlerin gelişimi de mümkün olacaktır" görüşünü dile getirdi.


BURSA ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR

BTSO'nun 'Bursa'nın Dönüşüm Süreci' lansman toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Bursa'da gördüğü manzaradan çok memnun olduğunu dile getirdi. Özhaseki "BTSO Başkanımız ile birlikte şehir dinamiklerimizin de 'ortak hedef, ortak akıl' diyerek yola çıkmaları Bursa'mızın gücüne güç katıyor. Siyasilerimiz, yerel aktörlerimiz, Ankara'daki temsilcilerimiz, STK'larımız bir araya gelerek şehir için ne yapılması gerekiyorsa Bursa için onu yapıyorlar. Bu kapsamda Bursa'mız her türlü övgüyü hak ediyor" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön