26 / 04 / 2024

Bu haber dolar yatırımcısını hayal kırıklığına uğratacak! İşte detaylar!

Bu haber dolar yatırımcısını hayal kırıklığına uğratacak! İşte detaylar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerindeki yükseliş ivmesi devam ederken, bu yükseliş swap hariç net rezervlere ise sınırlı kaldı. İşte detaylar!



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın brüt rezervi iki haftada 12.5 milyar dolarla artış yaşarken, swap hariç net rezerv artışı 2.1 milyar dolarda takılı kaldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerindeki yükseliş hareketi 12 Ağustos haftasında da devam etti.

TCMB verilerine göre bu durum net bir şekilde görüldü.  Brüt rezervler 12 Ağustos haftasında 5,1 milyar dolar artışla 113.7 milyar dolara ulaştı. Bu şekile son iki haftada brüt rezervlerde 12.5 milyar dolarlık artış izlendi. Net rezervler ise geçen hafta 11.8 milyar dolardan 15.7 milyar dolara çıktı. Rezervlerdeki bu toparlanma swap hariç net rezervlere ise sınırlı bir şekilde etki etti.

Swap hariç net rezerv geçen hafta eksi 52.7 milyar dolar olarak kaydedildi. İki haftada bu kalemde 2.1 milyar dolarlık toparlanma takip etti.

Otomobil satışlarındaki fahiş fiyatlara ‘dur’ denildi! İkinci el otomobil sınırlaması yargıda!

Merkez Bankası açıkladı! Türkiye’nin dış borcu haziran ayında yüzde 10,9 arttı!

Toprak Mahsulleri Ofisi açıkladı! Kırmızı mercimek alım fiyatı belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön