29 / 03 / 2024

Bu konutların fiyatları yarı yarıya daha ucuz!

Bu konutların fiyatları yarı yarıya daha ucuz!

Ev fiyatları sert yükseliş içindeyken talepte de artış sürüyor. Uygun fiyatlara konut bulmak zorlaşırken bazı yöntemler neredeyse yarı yarıya ucuza ev sahibi olunmasına imkan sunuyor.



Konut sahibi olmak isteyenler uygun fiyatlar için arayış içinde. Fakat artan maliyetler, konut kredi faizlerinin yükselmesi, tapu masrafı, emlak komisyonu derken evin fiyatının üstüne on binlerce TL daha para koyulması gerekiyor.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine ögre; geçtiğimiz yıl kamu bankalarının başlatmış olduğu çok uygun faizli konut kredisi kampanyasıyla beraber hem sıfır hem de ikinci el konutlarda stoklar neredeyse eritildi. Ev satışlarında Kovid-19 salgınına rağmen rekorlar kırıldı. Stoklardaki konutların azalması sebebiyle yeni yapılacak olan inşaatların maliyeti de yükseldi. Yeni inşaatların başlamasıyla beraber satış fiyatlarının şu anki seviyelerden daha yüksek olacağı öngörülüyor. Malzeme, arsa, işçilik ve faizlerin yükselmesiyle yeni yapılacak konutların da fiyatı bu orantıda artıyor. 

Bu konutların fiyatları yarı yarıya daha ucuz!

İCRALIK KONUTLAR

Herhangi bir sebeple borç yükümlülüğünü yerine getiremeyenlerin konutları icra usulü ile satışa sunuluyor. Mağdur olan alacaklıların borçları da böylece ödeniyor. İcradan satışa sunulan konutlar rayiç bedelin neredeyse yarısına kadar daha uygun fiyatla yeni sahiplerinin oluyor.

İnternet üzerinden icra ihalesine katılabilme imkanıyla beraber çok kolay şekilde konut sahibi olunabiliyor. Ücretsiz olan UYAP E-Satış sitesine kayıt olunarak taşınır, taşınmaz her ihaleye katılma imkanı sunuluyor.

İhaleye girmeden önce açıklama kısmında alınacak taşınmaz ile ilgili detaylı bilgilerin edinilmesi gerekli. Satın alınacak malın özellikleri, vergisi, hissesi gibi özellikleri kontrol edildikten sonra teminat yatırma işlemi yapılıyor. İcra dairesinin belirttiği hesaba teminat yatırıldıktan sonra ilgili taşınmazın ihalesine katılma kazanılıyor.

İnternet üzerinden ya da mezat salonuna giderek açık artırma işlemini yapılabiliyor.

Bu konutların fiyatları yarı yarıya daha ucuz!

EV FİYATLARI ÇOK UYGUN

İhaleye sunulan konutlar için öncelikle bir ekspertiz yapılıyor. Evin konumu, özellikleri, olduğu yer ile ilgili tüm bilgiler aktarıldıktan sonra muhammen bedeli yani şu an satılsa edeceği değer belirleniyor. İhale ise genellikle muhammen bedelin yarısı kadar tutardan başlatılıyor. Örnek olarak 1 milyon TL'lik konut ihaleye 550 bin TL'den sunuluyor. 

Bu konutların fiyatları yarı yarıya daha ucuz!

İCRALIK KONUTLARA KREDİ ÇIKMIYOR

İcradan satışa sunulan konutlar için mortgage kredisi verilmiyor. Konut ya peşin olarak alacaksınız ya da eksik kalan kısmını bankadan ihtiyaç kredisiyle borçlanarak veya yakın çevrenizden borç alarak satın alabilirsiniz.

Bu konutların fiyatları yarı yarıya daha ucuz!

3 YIL SATILAMAZ

İcradan alınan konutlar herhangi bir sebeple 3 yıl içinde satılırsa gelir vergisi kanununa göre ödeme yapılması gerekli. Fakat 3 yıl sonunda satışa sunulursa herhangi bir vergi çıkmadan satış yapılıyor. Bu da icralık konutların ticari amaç uğruna alım-satıma konu olmaması için getirilmiş kurallardan biri olarak dikkat çekiyor. 

Bu konutların fiyatları yarı yarıya daha ucuz!

Not: Yeni yapılmış olan konutlardan seçilmiştir. Eski konutlar daha düşük fiyatlardan ihaleye sunulmaktadır.

Türkiye'nin en pahalı kiralık evleri!

Ucuza ev sahibi olmak isteyenler dikkat!


Geri Dön