26 / 04 / 2024

Markalı konutların fiyatları artacak mı?

Markalı konutların fiyatları artacak mı?

Ekonomist Atilla Yeşilada, "Sene sonuna geldiğimizde markalı konutların fiyatlarının şimdiki fiyatından yüzde 10-20 daha ucuz olduğunu göreceğiz" dedi...



Ekonomist Atilla Yeşilada, ekonomiyi canlandırmak amacıyla bankaların mevduata negatif faiz vermesinin birçok sektörde fiyat balonlarının oluşmasına sebep olduğunu dile getirdi. 

T24'te yer alan habere göre; video kanalında kredilerdeki büyümeye ilişkin konuşan Yeşilada, yılbaşından bu yana kredilerde yüzde 23.6 artış yaşandığını, 13 haftalık hareketli ortalamaya göre ise kredilerin yüzde 76.1 büyüdüğünü ifade etti. Kredilerin nominal gayri safi yurtiçi hasıla büyümesinden daha fazla büyüdüğü ülkelerde krizlerin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Yeşilada, Amerikalı iktisatçılar Kenneth Rogoff ve Carmen Reinhart’ın çalışmalarının bunu tartışmaya yer kalmayacak şekilde gösterdiğini belirtti. 

Banka mevduatlarına negatif faiz uygulanması sebebiyle vatandaşların dövize geçtiğini veya elindeki parayı tüketiye yönelttiğine vurgu yapan Yeşilada, talebin artması sebebiyle konuttan buğdaya kadar birçok alanda fiyatlarda köpük oluştuğunu söyledi. Aynı sebeple borsaya da küçük yatırımcı akını yaşandığını belirten Atilla Yeşilada, bu yıl yatırımcı sayısının yaklaşık 400 bin arttığını kaydetti. 

Aşırı talep sebebiyle oluşan fiyat köpüklerinin sonbaharda patlayabileceği uyarısında bulunan Yeşilada, cari açıktaki artışın ekonomiyi istikrarsızlığa sürükleyeceğini ileri sürdü. 

Atilla Yeşilada, “İçinde oturacaksanız konut alabilirsiniz ama kesinlikle yatırım için konut almayın. Bu dalgaları daha önce yaşadık, bir kez daha yaşayacağız. Sene sonuna geldiğimizde markalı konutların fiyatlarının şimdiki fiyatından yüzde 10-20 daha ucuz olduğunu göreceğiz” diye konuştu. 

Konut kredisi faizlerinin düşmesi fiyatları artırdı!

Konut satışlarında son 5 yılın rekoru!


Geri Dön