17 / 04 / 2024

Bu ofiste herşey hazır

Bu ofiste herşey hazır

İçinde tüm sistemleri kurulu, müşteri hizmeti elemanları hazır, sadece bilgisayarınızı alıp girebileceğiniz kullanıma hazır ofislere ilgi artıyor.



Sterling, 'hazır ofis' ile şirketleri hem taşınma hem de maliyet külfetinden kurtarıyor..

Ev taşımak zor iş. İş sahipleri ve çalışanlar için ofis taşımak ise daha da zor ve zahmetli. Bir yükselip bir düşen metrekare fiyatları, şehrin merkezinde ancak küçük mü, yoksa şehrin eteklerinde ve büyük bir ofiste mi iş yapsam sıkıntısı şirketlere özellikle de küresel finansal krizin arttığı ve rekabet şartlarının ağırlaştığı bir zamanda ekstra külfet getiriyor. Artan ofis yatırımları son dönemde ofis kiralamak isteyen şirketler için gerek teknolojik gerek sosyal olarak farklı alternatifler sunuyor.

Taşınma derdi yok
Ancak taşınma maliyetleri ve külfeti şirketleri her zaman bir kere daha düşünmeye itiyor. İngiliz ve Uzakdoğulu işadamları tarafından kurulan Sterling Serviced Office Group, Türkiye'yi kullanıma hazır ofis kavramı ile tanıştırarak, şirketleri taşınma külfeti ve maliyetinden kurtarmayı hedefliyor. Sterling Serviced Office Group Yönetim Kurulu Başkanı Giles Blanchard, "Instant Serviced Office" (Kullanıma hazır ofis) adı verilen sistem ile şirketlerin sadece laptoplarını yanlarına alarak yeni ofislerine taşınabileceğini söylüyor. İlk merkezini Sofya'da açan, Türkiye'yi ise ikinci merkez olarak seçen grup, şehir merkezlerindeki prestijli lokasyonlarda büyük metrekareli ofisler kiralayıp, bunların dekorasyonu yaparak farklı ebatlardaki ofislere bölüyor. İçerisinde toplantı salonları, resepsiyon, hot desk, kafe alanı bulunan ofisler altyapı yatırımları yapılmış olarak kiracılara teslim ediliyor. Temmuz 2008'de Türkiye'ye gelen grup ilk olarak Astoria Residence'da kiraladığı ofis katları ile işe başladı. 7 ayda ise doluluk oranı yüzde 65'e ulaştı. Şimdi hedef hem bu doluluk oranını artırmak hem de sistemin Türkiye'deki bilinirliğini yaygınlaştırmak. Blanchard, ofisi kiralayan müşterilerimiz bilgisayarını alıp hemen çalışmaya başlayabilir. Bir ofisin kiralanıp döşenmesi ciddi zaman alan süreçler. Biz bu süreleri minimuma indiriyoruz." diyor. Sistemde her şey hazır örneğin birden fazla dil bilen sekreterler, kafe alanları, toplantı odaları gibi tüm detaylar kişi başı maliyetlerin içine dahil.

Maliyet avantajı yüzde 60
Bu nedenle de sistemin en büyük avantajı kiralık ofis maliyetlerinin azaltması. Ofisler büyüklüğüne, konumuna ve kontratın süresine değişiklik beraber aylık kişi başı ortalama 800 eurodan ücretlendiriliyor. Bu fiyat kira, bina yönetim giderleri, elektrik, havalandırma ve ısıtma, sigorta, bakım, ofis mobilyaları, çok lisan konuşabilen müiteri hizmeti elemanlar, günlük temizlik, limitsiz içecek ve cafe alanının kullanım alanını içeriyor. 15- 20 kişiye kadar olan şirketlerde geleneksel 150 m2 alan kiralamakla sahip olunan maliyet avantajı yüzde 40 ile 60 arasında değişiyor. Blancard, "Ekstra bir resepsiyonist almanıza gerek kalmıyor. Burada sadece kapladığınız kadar alanın fiyatını ödüyorsunuz. Diğer şirketlerle bu alanların maliyetini paylaşıyorsunuz. Bu da toplam maliyeti düşürüyor." diye konuşuyor.
Sabah Emlak

Geri Dön