29 / 03 / 2024

Bu senaryo gerçek olursa... Benzin ve mazotta en az yüzde 70 zam kapıda!

Bu senaryo gerçek olursa... Benzin ve mazotta en az yüzde 70 zam kapıda!

New York merkezli ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Rusya'nın petrol arzında darbenin sürmesi hâlinde petrolde 185 doların görünebileceğini tahmin etti.



Piyasalar, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ile birlikte emtiadaki yükseliş dalgasını takip ederken, JPMorgan’dan petrolde yükselişin devam edebileceği senaryosu geldi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından hızla yükselen Brent petrol, 120 dolara yaklaşmıştı. ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan, petrol arzının Rusya'nın kesintiye uğramaya devam etmesi hâlinde Brent petrolün 2022’yi 185 dolarda kapatabileceğini iddia etti.

Banka analistlerinin değerlendirmesinde; Rus petrolünün yüzde 66'sının alıcı bulmakta güçlük çektiği vurgulandı.

İran petrolünün piyasaya hızlı bir biçimde dönüş yapamayacağını kaydeden analistler, kısa vadede arz şokunun büyük olacağını öne sürdü.

RUS PETROLÜ ALICI BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Benzer değerlendirmeyi Energy Aspects adındaki danışmanlık şirketi de yapmıştı. Energy Aspects tarafından yapılan değerlendirmede, Rus petrolünün yüzde 70’inin “alıcı bulmakta zorlandığı” ifade edildi.

Sadece birkaç rafineri ve yatırımcının piyasada hâlâ işlem yaptığı, Avrupalıların çoğunluğunun Rus petrolüne dokunmadığı bilgisini paylaşan Energy Aspects, ancak yükselen korku seviyesi ve savaş sigortası primleri işlemlerinin önemli derecede karmaşıklaştığını belirtti.

Bu senaryo gerçek olursa... Benzin ve mazotta en az yüzde 70 zam kapıda!

Energy Aspects, “Birkaç gemi sahibinin savaş sigortası olmaması sebebiyle Karadeniz ve Baltık Denizi bölgesinden kaçındığı ifade ediliyor” yorumunu paylaştı.

Brent Petrol Fırladı! Varil Fiyatı 110 Doları Aştı…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön