25 / 04 / 2024

Bu ülkede hiçbir dar gelirli evsiz kalmayacak!

Bu ülkede hiçbir dar gelirli evsiz kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,bu ülkede hiçbir dar gelirli vatandaşın evsiz kalmayacağını söyledi. Kurum, "2019 yılı için 50 bin sosyal konut projesini başlattık ve 636 bin başvuru oldu" dedi..



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık çalışanlarıyla bir araya geldiği iftar programında, bu ülkede hiçbir dar gelirli vatandaşın evsiz kalmayacağını söyledi. 

Kurum, şöyle konuştu:

"TOKİ ile 5 yılda 250 bin sosyal konut üreteceğiz, demiştik. 'Yatay Şehirleşmeyle Yükselen Türkiye' sloganıyla çıktığımız yolda 2019 yılı için 50 bin sosyal konut projesini başlattık ve 636 bin başvuru oldu. Bu çerçevede çalışmalarımızı başvuruların yoğun olduğu bölgelerde yapmak suretiyle de bu projelerimizi yürüteceğiz. Yine 5 yılda 150 bin vatandaşımızın hazineyle olan mülkiyet sorununu çözüme kavuşturacağız."

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yeniden faaliyete geçirdikleri Emlak Bankası ile sektöre finansal çözümler üreteceklerini, yerel üretimi destekleyerek sürdürülebilir büyümeye hizmet edeceklerini aktaran Kurum, yeni yurt dışı teşkilatıyla da çevre ve şehircilikte uluslararası alanda daha etkili olmayı hedeflediklerini söyledi.


TOKİ 50 bin sosyal konut projesine 636 bin 787 başvuru geldi!

TOKİ'den nasıl ev alınır?

TOKİ'den 7 bin TL peşinatla konut fırsatı!
 

 


Geri Dön