29 / 03 / 2024

Bu veriler hayret ettirdi! Bankalardaki döviz mevduatı inanılmaz geriledi!

Bu veriler hayret ettirdi! Bankalardaki döviz mevduatı inanılmaz geriledi!

Geçtiğimiz ayın son haftasında, bankalardaki döviz mevduatının önemli ölçüde gerilediği ortaya çıktı. Açıklanan verilere göre, söz konusu hafta içi bankalardaki döviz hesaplarında 2 milyar 948 milyon dolar gibi çok büyük bir rakamın çözüldüğü ortaya çıktı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan istatistiklere göre 27 Ocak haftasında tüzel kişilerin döviz mevduatı parite etkisinden arındırılmış olarak 1 milyar 322 milyon dolar gerilerken, gerçek kişilerde de parite etkisinden arındırılmış olarak 763 milyon dolarlık döviz mevduatı düşüşü gerçekleşti.

Bu veriler hayret ettirdi! Bankalardaki döviz mevduatı inanılmaz geriledi!

Verilere göre, 20 Ocak haftasında parite etkisinden arındırılmış olarak 616 milyon dolarlık bir düşüş yaşanırken 27 Ocak haftasında ise toplamda 2 milyar 85 milyon dolarlık döviz mevduatı çözülmesi gerçekleşmiş oldu.

2023 senesinin ilk iki haftasında döviz mevduatında yukarı yönlü seyir yaşanırken, son iki haftadaki gerilemenin ise parite etkisinden arındırılmış olarak 2.7 milyar doları bulduğu açıklandı.

TCMB verilerine göre 27 Ocak haftasında hem gerçek hem de tüzel kişilerin dolar cinsi döviz mevduatındaki düşüş çok daha belirgin oldu. Veriler, gerçek kişilerin dolar cinsi döviz mevduatının 735 milyon dolar, tüzel kişilerin ise 615 milyon dolar azaldığını ortaya koydu. Diğer yandan toplamda Euro cinsi döviz mevduatının parite etkisinden arındırılmış dolar karşılığı ise 787 milyon dolar düşüş kaydetti..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön