28 / 03 / 2024

Bu veriler hayret ettirdi! Bankalardaki döviz mevduatı inanılmaz geriledi!

Bu veriler hayret ettirdi! Bankalardaki döviz mevduatı inanılmaz geriledi!

Geçtiğimiz ayın son haftasında, bankalardaki döviz mevduatının önemli ölçüde gerilediği ortaya çıktı. Açıklanan verilere göre, söz konusu hafta içi bankalardaki döviz hesaplarında 2 milyar 948 milyon dolar gibi çok büyük bir rakamın çözüldüğü ortaya çıktı.



NET ULUSLARARASI REZERVLER DE DÜŞTÜ

TCMB verileri ayrıca TCMB IMF tanımlı net uluslararası rezervlerinin de 27 Ocak haftasında 906.6 milyon dolar azaldığını gösterirken, net uluslararası rezervler 26 milyar 716,4 milyon dolardan, 27 Ocak haftasında 25 milyar 809,8 milyon dolara gerilemiş oldu.

Bu veriler hayret ettirdi! Bankalardaki döviz mevduatı inanılmaz geriledi!

TCMB’nin toplam rezervleri ise 27 Ocak haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 604 milyon dolar azalışla 127 milyar 139 milyon dolar oldu.

Merkez Bankası verilerine göre, 27 Ocak itibarıyla TCMB’nin brüt döviz rezervleri, 2 milyar 948 milyon dolar azalışla 76 milyar 206 milyon dolara inerken, brüt döviz rezervleri, 20 Ocak'ta 79 milyar 154 milyon dolar seviyesinde bulunmaktaydı.

Ancak bu dönemde altın rezervleri ise 1 milyar 344 milyon dolar artarak 49 milyar 589 milyon dolardan 50 milyar 933 milyon dolara yükseldi

TCMB’nin haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre BİST100 endeksinin negatif günler geçirdiği 27 Ocak haftasında yabancı yatırımcılar az da olsa net alıcı olarak yer alırken söz konusu haftada yabancı yatırımcıların hisse senedinde net alımı ise 22.9 milyon dolar oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön