29 / 03 / 2024

Bu yıl 200 metrekarelik dubleks bir evin maliyeti ne kadar?

 Bu yıl 200 metrekarelik dubleks bir evin maliyeti ne kadar?

İnşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeniden tespit ediliyor. Peki Bu yıl 200 metrekarelik dubleks bir evin maliyeti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...



Dubleks, içinde merpen olan iki katlı evler olarak biliniyor.  Dubleks evler, özellikle çocuklu, geniş aileler tarafından tercih ediliyor. Klasik dubleks yapılara giriş birinci kattan gerçekleşiyor. İlk katta mutfak, salon bazen bir oda, merpenle çıkılan üst katta da yatak odaları ve banyo yer alyoır.

 

Dubleks dairenin katta dubleks, ters dubleks, bahçe dubleks gibi seçenekleri de bulunuyor. Dubleks çeşitleri şu şekilde:

 

1- Ters dubleks

Kış mevsiminde evin ısıtılmasının en kolay olduğu yaı türü olarak karşımıza çıkıyor. Ters dubleks konutlarda salon ve mutfak genellikle girişin üst katında bulunuyor. Bu tarz evlerde yatak odaları ise alt katta yer alıyor. Ayrıca ters dubleks dairelerde  genelde alt katlarda küçük bahçelere de yer veriliyor.

 

2- Bahçe dubleks 

Bahçeli dubleks konutlara, bahçe dubleks deniyor. Yapısı itibari ile ters dublekse benzeyen Bahçe dubleks evlerin giriş katında mutfak, ıslak zeminler ve genelde yatak odaları bulunurken, alt katlarda ise salona yer veriliyor. 

 

3- Çatı dubleks 

İkinci katı çatıda bulunan daireler, çatı dubleks ev olarak ifade ediliyor. Bu tarz dairelerde üst katlarda 1 yatak odası ve teras bulunurken, alt katta ise ıslak zeminler, mutfak ve salona yer veriliyor.


Peki dubleks inşaat maliyeti 2018 ne kadar? 2018 dublkes inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? diyorsanız işte yanıtı...

Dubleks inşaat maliyeti 2018

Bir evin inşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Dubleks ev maliyeti de dubleksin toplam büyüklüğü ile hesaplanıyor.

 

Metrekare normal inşaat maliyet bedellerine asansör, kalorifer veya klima tesisat bedelleri dahil olmuyor.   

 

Binada kalorifer, klima ve asansör tesisatı varsa bu bedellere kalorifer veya klima için yüzde 8, asansör için yüzde 6 oranında ilave yapılıyor.  

Dubleks inşaat metrekare hesaplama örneği 2018

2018 yılına ait inşaat metrekare maliyet bedelleri cetveline göre BETONARME olarak inşa edilecek 200 metrekarelik bir evin maliyeti şu şekilde hesaplanıyor:


Lüks İnşaat Çelik Karkas Bina 

Asgari: 2409,04 

Azami: 2568,98 

Orta: 2489,01 x 200 = 497 bin 802 lira 

 

1. Sınıf İnşaat Çelik Karkas Bina 

Asgari: 1592,30 

Azami: 1717,96 

Orta:1655,13 x 200 = 331 bin 26 lira 

 
Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Emlakkulisi.com 


Geri Dön