20 / 04 / 2024

Buca Arena'nın yıkım kararı tartışma yarattı!

Buca Arena'nın yıkım kararı tartışma yarattı!

İzmir stat krizi yaşarken Buca Arena'nın yıkım kararı için stadı ilçeye kazandıran dönemin Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, böyle konuştu.



İzmir stat sorunuyla boğuşurken, kentin takımları Karşıyaka, Göztepe, Altay, Altınordu maç yapacak stat bulamazken,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açtığı davalar ile yapımına başlanan Karşıyaka Yalı Stadı ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı için dava açıp inşaatları durdurmasının ardından Buca Arena'nın bazı tribünleri için çıkan yıkım kararı gündeme bomba gibi düştü. İlçenin en önemli değeri olan Bucaspor'un stadı için verilen yıkım kararına tepkiler geldi. Buca Arena Stadı'nı ilçeye kazandıran dönemin Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "Buca Arena, Buca Belediyesi'nin kendi malıdır. Bucaspor'un Süper Lig'e yükseldiği dönem, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) stat için bazı kriterleri vardı. Bucaspor, kendi bütçesi ile tribünlerde tadilat yaptı. Arena yıkılırsa, Buca Belediyesi kendi stadını yıkmış olacak" dedi. 


YIKMAK ÇARE Mİ? 

Buca Arena için çıkartılan yıkım kararını eleştiren Şeboy, "Neden Buca Belediyesi, yıkmak yerine tadilat ruhsatı vermiyor? Neden tadilat bittikten 6 ay sonra ortaya çıkıp da kaçak inşaat tutanağı tutuluyor. Bunlar şehre bir şey kazandırmak için değil, yıkmak ,için varlar. Bizim dönemimizde stadı Bucaspor'a tahsis etmiştik. Bunlar o tahsisi de kaldırmış. Her maç için Bucaspor, belediyeye para ödüyor" diye konuştu. Benim bu işlere aklım ermiyor diyen Şeboy, "Biz yapıyoruz, onlar yıkıyor. İzmir'de stat yok. Buca'da 20 bin kaçak yapı var. İlk önce gidip onları yıksınlar. Buca yazık oluyor" dedi. 


Sabah Egeli


Geri Dön