19 / 04 / 2024

Buca Kaynaklar'a 60 kilometrelik kanal yapılacak!

Buca Kaynaklar'a 60 kilometrelik kanal yapılacak!

İZSU Genel Müdürlüğü, Buca Kaynaklar ile 29 Ekim ve Zafer mahallerinin evsel atık sularını toplayacak 60 kilometrelik kanal ihalesine çıkıyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Buca Kaynaklar ile 29 Ekim ve Zafer mahallerinin evsel atık sularını toplayacak 60 kilometrelik kanal ihalesine çıkıyor. Bölgedeki kanal hattı çalışmaları, imar ve mülkiyet sorunları nedeniyle gecikmişti.


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, imar ve mülkiyet sorunları nedeniyle projesi hazır olduğu halde kanal hattı döşeyemediği Buca’nın Kaynaklar Merkez, Zafer ve 29 Ekim mahallerinde çalışmalara başlayacak. 3 mahallenin evsel atık sularının toplanarak kanal sistemine aktarılması için İZSU, önümüzdeki günlerde ihale sürecini başlatacak. Yaklaşık 1 yıl sürecek imalat çalışmaları kapsamında 47 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi, 13 kilometre uzunluğunda iletim hatları olmak üzere toplam 60 kilometre uzunluğunda kanal döşenecek ve iki adet terfi merkezi yapılacak. Zafer Mahallesi ve 29 Ekim Mahallesi’nde yer alacak terfi merkezlerine ulaşan evsel atıklar, Bornova Gökdere Mahallesi’nden İZSU’nun mevcut kanal sistemine aktarılacak. Bu çalışma kapsamında Gökdere Mahallesi’ne de kanal şebekesi döşenecek. Projenin yapım ihalesi sürecinin başlatılmasına yönelik gerekli tahsis ve izinlerin tamamlandığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “İmalat çalışmaları tamamlandığında, bu üç mahallemiz sağlıklı bir kanal sistemine kavuşacak” dedi.



Yenigün


Geri Dön