19 / 04 / 2024

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.



İzmir Buca'da geçmis senelerde muhtar tapusu belgesi adı altında satışı gerçekleştirlen arazilerdeki konutlar yıkıldı. Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; Buca’nın Kırklar mahallesinde, muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte sona gelindi. Verilen tebligat sonrası kaçak oldukları tespit edilen konutlar  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri tarafından yıkıldı.


İMAR BARIŞINDAN FAYDALANMAK İSTEDİLER

Mahkemeden çıkan karardan sonra evlerin tahliyesi başlatıldı. Geçmişte muhtarlık tüzel kişiliğine ait olan araziler, muhtar senediyle vatandaşlara satılmış ve satılan araziler üzerine evler yapılmıştı. Evi yapan vatandaşlar, İmar barışından faydalanmak istemiş doğru olmayan beyanda bulunmuş olup yapı kayıt belgesi alanlar olmuştu. Gelinen süreçte yapı kayıt belgeleri Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kabul edilmemişti.

Buca Kırklar daki kaçak konutlar yıkılıyor!

VATANDAŞLAR ESKİ MUHTARDAN ŞİKAYETÇİ OLACAK

Bölgeden sorumlu güvenlik güçleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri tarafından yıkımı gerçekleştirilen kaçak konutta bulunan vatandaşlar muhtarlık tapusuyla satışı yapan Kırklar köyünün eski muhtarları için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etmeye hazırlandıkları öğrenildi. 
Öte yandan arsa üzerinde evleri bulunan ve yıkımı gerçekleştirilen konutlarda yaşayan vatandaşların  Kırklar köyü sakinleri olmadıkları, İzmir’in çeşitli bölgelerinde ikamet ettikleri, bahsi geçen yerler için numarataj alıp ikamet yeri olarak gösterildiği ve iki ikametli göründükleri iddia edildi.

İzmir Büyükşehir'den 10.4 milyon TL'ye satılık 5 arsa!


Geri Dön