25 / 04 / 2024

Buca Metrosu'nun projesi onaylandı!

Buca Metrosu'nun projesi onaylandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Metrosu yapım ihalesine çıkabilmek için hazırladığı 13,5 kilometrelik hat projesini, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü onayladı.



 

9 Ocak'ta ihalesi yapılacak olan Narlıdere Metrosu'nun ardından İzmirlilerin heyecanla beklediği Buca Metrosu için de müjdeli haber geldi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, tıpkı Narlıdere Metrosu gibi yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 13,5 kilometrelik uzunluğundaki Buca Metrosu'nun projesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Proje, 13 Nisan 2017 tarihinde gönderildi. Şimdi sıra, Buca Metro projesinin 2018 yatırım programına alınması için Kalkınma Bakanlığı onayına geldi. Uluslararası krediyle yapılacak olan yatırımlar için Bakanlık onayı şart koşuluyor.

Sürücüsüz çalışacak


Derin tünel olarak projelendirilen Buca Metro hattı, TBM makinası kullanılarak derin tünel tekniği ile yapılacağından, tünel inşaatı sırasında oluşması muhtemel trafik, sosyal yaşam ve alt yapı sorunları da minimuma indirilecek. İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan hat, Üçyol İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü - Çamlıkule arasında hizmete girecek. Üçyol ile başlayan ve 11 istasyondan oluşan hatta sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları bulunacak. Buca hattı, F.Altay-Bornova arasında çalışan 2. aşama hat ile Üçyol İstasyonu'nda bağlanacak. 

Bir kalemde yapılacak en büyük ihale


Son olarak hizmete açılanKarşıyaka Tramvayı ile kent içi toplu ulaşımda hizmet veren raylı sistem ağını 165 kilometreye çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına son sürat devam edecek. İZBAN hattını 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk aksında da seferlere başladı. Konak Tramvayı'nın ise 2018'in ilk aylarında hizmete açılması planlanıyor.

 

 


Geri Dön