19 / 04 / 2024

Buca'da Kentsel Dönüşüm Derneği kuruldu!

Buca'da Kentsel Dönüşüm Derneği kuruldu!

Buca'da bir grup girişimci Kentsel Dönüşüm ve Kalkınma Derneği'ni kurdu. Kentsel Dönüşüm ve Kalkınma Derneği kuran, mimar, mühendis ve avukatlardan oluşan Bucalı vatandaşlar, çalışmalara başladı...



Kentsel Dönüşüm ve Kalkınma Derneği kuran, mimar, mühendis ve avukatlardan oluşan Bucalı vatandaşlar, çalışmalara başladı. İlçede ilk defa kurulan ve vatandaş, belediye, bakanlık arasında köprü görevi üstlenecek olan dernek, örnek projelerle dikkatleri üstüne çekmeye hazırlanıyor. 


Derneğin Yönetim Kurulu Başkam Cem Şafak, bu yola çıkma gerekçelerini anlattı. Bucada kendilerine bu konuda bir dernek kurmaları için talep geldiğini söyleyen Şafak, vatandaşın sağlıklı binalarda, sosyal yaşam alanları ,oyun parkları,sağlık ocakları ,cami, spor salonu, otopark ve yeşil alanlardan oluşan modern konutlarda oturması gerektiğini belirtti. 


YERİNDE DÖNÜŞÜM 


Derneğin felsefesi yerinde kentsel dönüşüm. Şafak, ilk projelerinin Çaldıran Mahallesi'ne yönelik olduğunu belirterek şöyle dedi: "Önce mahallenin tamamı için bir plan hazırlanacak ve daha sonra bir proje yapılacak. Biz dönüşüme destek olacak olan firmalara ya da kuruluşlara 'projenizi çizin bize yazılı teklif verin' diyeceğiz. Yerinde kentsel dönüşüm yapılacak. Kimse benim malım ucuza gitti diyemeyecek. Dernek olarak masaya yatıracağız. 


En yüksek ÇALDIRAN Mahallesi'nde vatandaşlar dertli. 68 yıldır bölgede yaşayan Şemsettin Karak, 1989 seçimlerinden sonra bu bölgeye hizmet gelmediğini ileri sürerek şöyle dedi: "Mahalledeki imar büyük değerlerde bunu insanlara kazandıracağız. Türkiye genelinde örnek bir projeye imza atmak istiyoruz. Sağlıklı yaşam ortamı sağlamak istiyoruz. Biz daha önce de bu konuda projeler yaptık ancak bu projeler büyükşehir engeline takıldı. 



İlla can kaybı mı olması gerek bu işlerin çözülmesi için? Burada yerinde kentsel dönüşüm yapılmalı. Vatandaş yine aynı evinde oturacak. Buradaki mahallelere sağlık ocağı, çocuk oyun parkı, otopark yapılacak. Sağlıklı bir kentsel dönüşümle Çaldıranda sağlıklı bir yaşam alanı yaratma hedefindeyiz." 


İzmir 9 Eylül Gazetesi 


Geri Dön