16 / 04 / 2024

Buckingham Sarayı 630 milyon TL'ye restore edilecek!

Buckingham Sarayı 630 milyon TL'ye restore edilecek!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, ikamet ettiği Buckingham Sarayı 630 milyon liralık maliyetle restore edilecek. Sarayda çok sayıda taş blok yerinden kaldırılacak ve sarayın eskimiş su ve elektrik tesisatları da tümüyle yenilenecek.



İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, ikamet ettiği Buckingham Sarayı'nın restorasyonu için kesenin ağzını açtı. 10 yıl sürebilecek proje kapsamında sarayda çok sayıda taş blok yerinden kaldırılacak ve sarayın eskimiş su ve elektrik tesisatları da tümüyle yenilenecek. Tadilatın 150 milyon sterlinlik, yani yaklaşık 630 milyon liralık maliyeti ise dudak uçuklatıyor. 


İSKOÇYA'DAN ÖDENEK RESTİ 

Tadilat haberleri restorasyonun finans kaynağını da merak konusu haline getirdi. Yüksek maliyetli projenin dış finansmanları gerektireceği öne sürülürken İskoçya, Başbakan David Cameron verilen yetki devri sözlerini yerine getirene kadar Kraliyet bütçesine ödemeleri durdurduğunu açıkladı. İskoçya, Kraliyet bütçesine yıllık 8,4 milyon lira katkıda bulunuyor. 


Tadilat nedeniyle Berlin'de 

Buckingham Sarayı'nın tadilatı sebebiyle farklı muhitlerde kalacağı söylenen Kraliçe II. Elizabeth'in ilk durağı Almanya oldu. Başkent Berlin'e 3 günlük ziyaret için gelen Kraliçeyi Bellevue Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Gauck karşıladı. Üstü açık bir tekne ile Spree Nehri'nde tur atan Kraliçe II. Elizabeth halka el salladı. 


 Yeni Şafak


Geri Dön