28 / 03 / 2024

Buğday fiyatları dip seviyeden geri geldi! TMO ilk alımlara başladı 19 Temmuz güncel buğday fiyat listesi

Buğday fiyatları dip seviyeden geri geldi! TMO ilk alımlara başladı 19 Temmuz güncel buğday fiyat listesi

Buğday fiyatları Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle gösterdiği artışın ardından düşüş rotasına girdi. Toprak Mahsulleri Ofisi de Türkiye'de buğday ve arpa alım fiyatlarına zam yapmıştı. Yaşanan düşüşler Türkiye'yi nasıl etkiledi borsada buğday ve arpa fiyatları kaç lira oldu?



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından buğday ve arpa alım fiyatları ton başına buğdayda 400, arpada ise 200 lira artırıldı. Hububat alım primleri temmuz ayından itibaren ödeneceği bildirildi. Öte yandan dünya piyasalarında buğday fiyatları resesyon endişesiyle düşüş göstermeye başlamıştı. 5 aylık bir düşüş seyrine giren buğday dünya borsalarında dipten geri döndü. 

Chicago borsasında işlem gören buğday vadeli kontratları, beş aydan uzun sürenin en düşük seviyesinden toparlanarak yüzde 2 yükseldi ancak Ukrayna'dan yapılan ihracatta artış olacağı ve tahıl koridorunun açıldığı haberi kazanç oranlarını düşürdü.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları son seansta 7.66 dolar/bushel, yani 281.5 dolar/ton ile 10 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra yüzde 2 artışla 7.92 dolar/bushel, yani 291.0 dolar/ton seviyesine çıktı.

Mısır, yüzde 0.5 artışla 6.06 dolar/bushel yani 238.6 dolar/ton seviyesine yükseldi. Soya fasulyesi, yüzde 1.1 yükselerek 13.57 dolar/bushel yani 498.6 dolar/ton seviyesine çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön