19 / 04 / 2024

Buğday'da 2022 alım taban fiyatı açıklandı! TMO'ya sürpriz yaptı 7 liraydı...

Buğday'da 2022 alım taban fiyatı açıklandı! TMO'ya sürpriz yaptı 7 liraydı...

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarının taban fiyatına ilişkin yapacağı açıklama çiftçiler nezdinde merakla beklenirken ilk fiyat açıklaması Ege'den geldi. Karakılçık türü buğdayın alım fiyatı açıklandı. Çiftçiler 8 liraya "iyi" diyordu bakın kaç para oldu?



İZMİRLİ MARKASI İLE SATILACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı atalık tohum karakılçık buğdayını yaygınlaştırma projesi, İzmir ölçeğine taşınarak kentin tüm ovalarını karakılçık buğdayıyla buluşturmayı hedefliyor. İthal tohum yerine yerel tohum kullanılmasını teşvik etmek ve buğday üreticilerine destek sağlamak için başlatılan proje kapsamında bu yıl İzmir, Manisa Salihli ve Burdur’da 4 bin dekar alanda hasat yapılacak. Tam verimde yaklaşık 800 ton karakılçık buğdayı alınması ve üreticiye 8 milyon lira destek olunması hedefleniyor. Buğdayların önemli bir kısmı önümüzdeki sene için tohum olarak ayrılacak, kalan kısmı ile Büyükşehir iştiraki İzTarım un, ekmek ve makarna yaparak İzmirli markası ile tüketicilere ulaştıracak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön