20 / 04 / 2024

Buğdayda en yüksek fiyat belli oldu! Toprak Mahsülleri Ofisi'nden kritik buğday fiyatı hamlesi

Buğdayda en yüksek fiyat belli oldu! Toprak Mahsülleri Ofisi'nden kritik buğday fiyatı hamlesi

Milyonlarca çiftçi Toprak Mahsülleri Ofisi'nin bu sene açıklayacağı buğday fiyatlarını merak ediyor. Öte yandan Toprak Mahsülleri Ofisi'nin yapılacağını duyurduğu ihaleyle 480 bin ton buğday ithal edilecek olması buğday fiyatlarını aşağıya çekecek.



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday hasat dönemi yaklaşırken 14. buğday ithalatını yapacak. İhalesi geçtiğimiz günlerde yapılan ithalatla Türkiye'ye 480 bin ton buğday gelecek. 17 Mayıs-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen ihalelerde toplam 480 bin tonluk ekmeklik buğday ihalesi yapılacak. TMO’nun 14. buğday ithalatı olmasına son ihalenin hasat dönemine denk gelmesi üreticilerin elindeki buğday fiyatlarını düşüreceği konusunda eleştiriliyor. Geçen dönemde de hasat döneminde buğday ithalatı yapılmış üreticiden tonu 2 bin 250 TL’den ithalatı ise tonunu 6 bin liradan yapılmıştı. 

Buğdayda en yüksek fiyat belli oldu! Toprak Mahsülleri Ofisi nden kritik buğday fiyatı hamlesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön