20 / 04 / 2024

Buğra Gökçe: İzmir'i demir ağlarla örüyoruz!

Buğra Gökçe: İzmir'i demir ağlarla örüyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Fahrettin Altay - Narlıdere metro hattının ilk tünelinde kesintisiz bağlantı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, "İzmir'i demir ağlarla örüyoruz" dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımdaki en önemli yatırımlarından biri olan Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattın 7,2 kilometrelik hatta kazı bitirildi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; tünel çalışmalarında ilk TBM 4 bin 567 metre ilerleme kaydederken, daha sonra devreye alınan ikinci TBM ile de 2 bin 551 metrelik tünel kazıldı. Böylece, tünel açma makineleri ile kazılan toplam tünel uzunluğu 7 bin 118 metre oldu. Daha önce Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere ve Şehitlik istasyonlarını birleştiren tünelde son istasyona gelindi. Diğer tünelin ise ilerleyen süreçte tamamen açılması planlanıyor. 

Buğra Gökçe: İzmir i demir ağlarla örüyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Başkanımızın koyduğu hedef doğrultusunda İzmir’i demir ağlarla örüyoruz. En önemli aşamaydı. Tünelin ucunda ışığı gördüğümüz gün. Diğer taraftan Çiğli Tramvayı’nda temel attık, hızla Çiğli’yi raylı sistemle buluşturacağız. Buca Metrosu’nu bu yıl inşaatına başlayacak bir hale getireceğiz. Olağanüstü büyük bir hamle. Türkiye’de bu kadar raylı sistemi aynı anda yapan bir belediye olması da çok mümkün değil.”

Buğra Gökçe: İzmir i demir ağlarla örüyoruz!

Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı 2022'nin sonunda tamamlanacak!


Geri Dön