19 / 04 / 2024

Özlem Gökçe: Türkiye gayrimenkul açısından cazip pazarlardan biri!

Özlem Gökçe: Türkiye gayrimenkul açısından cazip pazarlardan biri!

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe yatırım açısından cazip pazarlardan biri haline geldiğini söyleyen Extensa Türkiye Genel Müdürü Özlem Gökçe, "Avrupalı bir firma olarak biz de bu gelişimin içinde yerimizi aldık" dedi...



Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe yatırım açısından cazip pazarlardan biri haline geldiğini söyleyen Extensa Türkiye Genel Müdürü Özlem Gökçe, "Avrupalı bir firma olarak biz de bu gelişimin içinde yerimizi aldık. Türkiye'de geliştirdiğimiz projelerle sektörün önemli markalarından biri haline geldik" dedi Belçika merkezli Extensa, gayrimenkul sektöründe 100 yılı aşan deneyimini, İstanbul'da hayata geçirdiği projeleriyle Türkiye'ye taşıdı. Extensa'nın Türkiye'deki yatırımlarını anlatan ve gayrimenkul sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Extensa Türkiye Genel Müdürü Özlem Gökçe, "Extensa, Türkiye'de geliştirdiği projelerle sektörün önemli markalarından biri haline geldi. Türkiye, gayrimenkul sektöründe son dönemdeki potansiyeli, büyüme hızı, vizyonu ile oldukça etkileyici bir performans sergileyerek, cazip yatırım destinasyonlanndan biri haline geldi. Avrupalı bir firma olarak biz de bu gelişimin içinde yerimizi aldık" şeklinde konuştu.

Gerçekleştirdikleri projelere, uluslararası deneyimin yanı sıra yerel değerlerin de hayat verdiğini dile getiren Gökçe, "İstanbul Bomonti'de hayata geçirdiğimiz Bomonti Apartman ve Modern Palas projelerimizde, uluslararası deneyimimizden faydalandığımız gibi yerel değerleri de iyi özümseyerek, bulunduğu çevrede katma değer yaratan, farklılaşan, kaliteli ve kullanışlı mekanlar oluşturmayı hedefledik" dedi.

Gökçe, "Geliştirdiğimiz projelerde, konsept değeri açısından farklı bir soluk getirdiğimize ulanıyoruz. Projelerimizi, bundan sonra da İstanbul şehir merkezinde geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Kentsel dönüşüm konusunda da deneyimlerinin olduğunu aktaran Özlem Gökçe, "Kentsel dönüşüm ile kent merkezine dönüş hızlandı. Atıl kalmış bölgelerin bu şekilde dönüştürülerek, değerli mekanlar haline getirilmesiyle, kentlerin daha sağlıklı gelişebileceğine inanıyoruz" dedi.

"İstanbul'da A-B sınıfı ofis alanları yetersiz"

İstanbul'da A-B sınıfı ofis alanlarının yetersiz olduğunu dile getiren ve bu alanda da yatırım yapılması gerektiğini ifade eden Gökçe, 'Türkiye'de ki yatırımlarımızda konut projelerinin yanı sıra ofis projeleri de geliştirmek üzere planlamalarımızı yapı"Kentsel dönüşümle birlikte merkeze ddıtüş hızlandı" Kentsel dönüşüm konusunda da deneyimlerinin olduğunu aktaran Özlem Gökçe, "Kentsel dönüşüm ile İstanbul'un merkezine dönüş hızlandı.

Atıl kalmış bölgelerin bu şekilde dönüştürülerek, değerli mekanlar haline getirilmesiyle, kentlerin daha sağlıklı gelişebileceğine inanıyoruz" dedi.
yoruz. İstanbul'un finans merkezi olması, ofis yaünmlannı daha anlamlı ve cazip kılmaktadır. İstanbul'u, finans merkezi olan diğer global şehirlerle kıyasladığımızda istanbul'daki A-B sınıfı ofis alanlarının çok yetersiz kaldığını ve büyüme potansiyelinin çok yüksek olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

"Mega projeler İstanbul'un cazibesini daha da artıracak"

İstanbul'da başlayan mega projelerin İstanbul'un cazibesini daha da artıracağım öngören Gökçe, "İstanbul'un finans merkezi olarak geliş ün potansiyeli hala devam ediyor. Diğer taraftan 2013 yılı içinde başlamış birçok mega proje var. Bu projeler de İstanbul'un gelişimini destekleyecek ve bölgesel konumunu güçlendirecek önemli projelerdir. 3'üncü köprü, 3'üncü havalimanı, yeni kent merkezleri ve Kanal İstanbul gibi projelerle İstanbul, önümüzdeki dönemde de yatırımlar açısından cazibesini koruyacak ve gelişmeye devam edecektir" dedi.


Dünya özel Ek

Geri Dön