27 / 04 / 2024

Bülent Kantarcı: Filyos Limanı ile ilgili ciddi çalışmalarım var!

Bülent Kantarcı: Filyos Limanı ile ilgili ciddi çalışmalarım var!

Filyos Limanı ile ilgili ciddi çalışmaları olduğunu söyleyen Kantarcı, "Sürekli Çaycuma’ya geliyoruz, her gelişimizde değişiklikleri ve farklılığı görüyoruz." şeklinde konuştu.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, yönetim kurulu üyeleri ve Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ile birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya ziyaret gerçekleştirdi.


İlçeye her geldiğinde bir değişiklikle karşılaştığını ifade eden Koltuk; “Bildiğimiz gibi parti olarak kongre çalışmalarına devem ediyoruz. Tüm ilçelerde delege seçimlerini tamamladık. Seçimler hemen hemen tüm ilçelerde seviyeli ve şölen havasında gerçekleştirildi. Çift listelerin yarıştığı yerler oldu. Ama kaybeden yok kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Sıra ilçe kongrelerine geldi. Seçim takvimi kısa olduğu için Aralık ayının 5 ve 6’sında tüm kongrelerimizi yapacağız. İnşallah onlarda delege seçimlerinde olduğu gibi şölen havasında geçer. Birilerini dışarıdan elini ovuşturmasın. Tabii ki birbirimize eleştirilerimiz oluyor ama daha sonları bir araya gelip, birlik ve beraberlik içinde olabiliyoruz. Çünkü biz bir aileyiz. 5 Aralık’ta Çaycuma ile kongremizi yapacağız. İlçenin kısa zamanda şeklinde değiştiren başarılı bir Belediye Başkanımızı ziyaret etmeden olmazdı. Kendisini her zaman takdir eden bir il yönetimiyiz. Sürekli Çaycuma’ya geliyoruz, her gelişimizde değişiklikleri ve farklılığı görüyoruz. Ufak bir Avrupa şehrini andıran bir güzelliğe sahip. Bütün bunlar kısa zamanda yapıldı. Başkanımızın diğer projeleri için daha çok zamanı var.  Çaycuma Belediyesi’nin bir yıllık çalışmalarını anlayan dergiyi herkesin incelemesini istiyoruz. Başka il ve ilçelerimiz içinde geçerli olan bir hizmet dergisidir. Sevenimiz de var, sevmeyenimiz de. Onun için yazılanlara pek itibar etmiyoruz. Eleştiri düzgünse başımızın üstünde yeri var. Eleştirileri doğru yapmak taraftarıyız. İl yönetimi olarak belediye Başkanımızın başarılarının devam edeceğini umuyorum” diye konuştu.


Çaycuma TSO yöneticiliği döneminde Filyos Projesi’nin ilk raporlarını hazırlayan kişilerden biri olduğunu söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı; “ Çocuk yaşımdan beri çalışan biriyim. Hep pozitif şeyler ürettim.  Hiç negatif peşinde olmadım. Amacım hiç kimseyle uğraşmak değil. Bize bulaşanlara da herhangi bir kin ve nefretim yok. Çaycuma gibi müstesna bir coğrafya parçasını yaşanabilir bir hale getirmek için çalışıyoruz. Amacımız fiziki anlamda bir şehir, daha sonra beraberinde sosyal yaşam anlamında bir şehir. Yaşanan olumsuz olayların altında psikolojik nedenler yatıyor. İnsanlar mutlu değil. İçinde yaşadığımız dünya bir tarafta insanları mutsuz ediyor. İnsanların birbirinden haberi olmadığı haberleşemediği dönemlerde insanlar daha mutlulardı. Şimdi her şey biliniyor ve öğreniliyor. Aslında biz bunu lehe çevirmemiz lazım. Ama maalesef kötü kullanılıyor. Ulaşım ve iletişim son yıllarımızın en önemli iki kavramı.  Böyle bir dünyada nasıl oluyor da insanlar sağır ve dilsiz ve aptala yatıyor, anlamış değilim. Çaycuma TSO’ da ki Başkan vekilliği yaptığım dönemde Filyos Projesi’nin ilk araştırmalarını ve ilk raporlarını biz yaptık. Zonguldak TSO ortalıklarda bile yoktu. 1989 yılında rahmetli Turgut Özal’ın Zonguldak’a gelip, ‘Ocaklar kapatılmalıdır’ mesajını Zonguldak o zamanlarda iyi okuyamadı. Aradan o kadar zaman geçmesine rağmen okuyamadı. Zonguldak kömürle var olmuş bir şehir. Zonguldak’a kömürün yetmeyeceği çok uzun zamandır belli. Biz o dönemde bu ışığı gördük. Kömürün yanında başka bir şeyler lazım. Buda Filyos Vadisi olur dedik.


Filyos Limanı ile ilgili ciddi çalışmalarım var. Bu çalışmalar ortada dururken ve bilinmezken bir takım çığırtkanların ‘Bülent Kantarcı Filyos Projesi’ni durdurdu’ diye bıkmadan usanmadan gündeme getirmeleri ve sevgili İl Başkanımıza tasdik ettirmek için sorduklarında da ondan ters cevap alınca dalga meselesi olarak haber yapmaları Zonguldak’taki basının durumunu göstermekte. Bizim Zonguldak olarak silkinmeye ihtiyacımız var. Zonguldak çok gerilerde kaldı. Adı sanı olmayacak il ve ilçeler Zonguldak’tan çok ileri gittiler.


Ben 1975 yılında Zonguldak yolunda yol stajımı yaptım. Sene 2015 yol hala bitmedi. Ben hep gurur duyacağım işler yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Bana Belediye Başkanı olarak bu fırsatı veren CHP yöneticilerine gönülden teşekkür ediyorum. Bir buçuk yılda Çaycuma’da radikal ve köklü değişiklikler halk tarafından çok kısa sürede benimsendi. İlçemiz örnek olma yolunda hızla ilerliyor. Başarılar ortaya çıktıkça birileri daha çok rahatsız olmaya başladı. İçinden nehir geçen bütün kentler dünyada en ünlü kentlerdir. İmar planını askıya çıkaracağız. Çaycuma coğrafya yapına göre diğer yerleşim yerlerinden daha şanslı. Çaycuma düzgün kentleşmiş bir yerleşim yeri. Ancak köylerimizde hizmet yok. Belediyeyi 160 çalışan ile devraldım. Şuan 350’ye yakın çalışan var. 183 kişiyi belediyede işe başlattık. Senelerdir bizi uyutan insanlar 163 kişiye iş verecek bir iş yeri kurmuşlar mı? Halkımız yinede iktidar partisine oy verdi. Ama ben eminim ki o oylar severek ve isteyerek korkudan verildi. Tıpkı 12 Eylül’de Kenan Evren’in Anayasasına verilen oya benzemektedir.


CHP çok başarılı bir heyete sahiptir, Cumhuriyeti kuran bir partidir. Başarıyı çoğaltmamız lazım. Hiçbir dönem bu ülke bu hale gelmemişti. Bizler yaptığımız işlerin zevkini tadarak yapıyoruz. Ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum”diye konuştu. 


 


Zonguldak Pusula Gazetesi


Geri Dön