29 / 03 / 2024

Bülent Kantarcı: Zonguldak, Çaycuma’ya taşınmalı!

Bülent Kantarcı: Zonguldak, Çaycuma’ya taşınmalı!

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı sürekli göç veren, jeolojik ve fiziki yapısının büyümeye elverişli olmaması nedeniyle sıkışıp kalan Zonguldak il merkezinin Çaycuma’ya taşınmasını önerdi.



Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı sürekli göç veren, jeolojik ve fiziki yapısının büyümeye elverişli olmaması nedeniyle sıkışıp kalan Zonguldak il merkezinin Çaycuma’ya taşınmasını önerdi.  Aşkan Kantarcı Başbakan Binali Yıldırım’a Zonguldak ziyareti sırasında, ilçenin ve bölgenin beklentilerini içeren iki dosya sunduğunu açıkladı. 


Başkan Kantarcı, “Sayın başbakanımızın Zonguldak ziyareti, bizim de talep ve beklentilerimizi iletmemiz için bir fırsat doğurdu. Bu fırsattan yararlanarak biri ulaşıma özel, diğeri de bölge ve ilçemizin talep ve beklentilerini içeren iki dosyayı, danışmanları aracılığıyla kendilerine ilettik. Taleplerimizin bölgemiz için yaşamsal önemde olduğunu düşünüyorum” dedi. Yıldırım’a sunduğu dosyada Çaycuma’yı ve Çaycuma Belediyesinin hizmetlerini tanıtan bölümlere de yer verdiklerini söyleyen Kantarcı, “Bunların yanı sıra, bakanlıklarda bekleyen yazılarımızın tarih ve numaralarını verip, olumlu olarak sonuçlandırılması için kendisinden yardım da talep ettik. Belediyemizin, Çaycuma Belediyesi Spor Merkezi, Bilim Merkezi, Kule Asansör, Filyos Park Yaşam Alanı gibi önemli projelerini tanıttıktan sonra, ‘Cezaevinden Kent Müzesine’ adıyla projelendirdiğimiz, halen terk edilmiş durumda olan ve Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca ‘korunması gereken kültür varlığı’ olarak tescil edilen eski cezaevinin, tarafımıza devri konusunda talimatlarını istedik” dedi. Dosyalarında bölgeye ilişkin mega projelerin de bulunduğunu söyleyen Kantarcı, “Filyos Üniversitesi kurulması, havaalanına doğal maniayı ortadan kaldırarak uçuş güvenliğini tam sağlayacak ikinci pist yapılması, Zonguldak il merkezi ile Filyos Vadisi arasını çok kısaltacak eski Zonguldak karayolunda iyileştirmeler yapılması, Çaycuma’ya iki yeni karayolu köprüsü yapılması, Filyos Vadisi Kalkınma İdaresinin kurulması, Filyos Limanı İç Anadolu Otobanının inşası, Filyos Limanı İç Anadolu Elektrikli Demiryolunun yapımı,  Adapazarı - Bartın demiryolunun inşası, Zonguldak Çaycuma arasına Filyos Vadisi Projesi’nin hizmete girmesinin ardından artacak yolcu trafiğini karşılamak üzere metro hattı kurulması gibi mega projelerin hayata geçirilmesini istedik. Zaten, bunlar hayata geçmeden Filyos Vadisi Projesinden tam kapasite ile verim almak mümkün değil” dedi.

 

 

Anayurt


Geri Dön