19 / 04 / 2024

Bulgaristan Türk turistler için helal otel sistemi hayata geçirdi!

Bulgaristan Türk turistler için helal otel sistemi hayata geçirdi!

Kış turizminde ekonomik otel ücretleriyle büyük patlama yapan Bulgaristan, yaz turizminde Müslüman turistleri de bölgeye çekmek amacıyla yeni uygulamalar başlattı.



Türk turistlerin de ilgisini çekmeye çalışan Bulgaristan, Schengen vizesinin alınmasını 2 güne kadar düşürdü. Geçen yıl 621 bin Türk turisti ağırlayan Bulgaristan’ın hedefi, bu rakamı 1.2 milyona çıkarmak.Ülkeye Müslüman turist sayısını artırmak amacıyla Varna’ya 15 kilometre mesafede bulunan Altın Kum’daki otellerde ise “helal otel” sistemi hayata geçirildi.



International Hotel Casino & Tower Suites’in genel müdürü Vladimir Filipov, Türkiye’nin yanı sıra Suudi Arabistan, İran, Katar gibi ülkelerden de misafir ağırladıklarını belirterek,“Bu yüzden otelde hiçbir şekilde domuz eti, domuz yağı kullanmıyoruz.



Otelde namaz kılmak isteyen müşteriler için kıbleyi gösteren işaretler ve tuvalet klozetlerinde taharet muslukları bulunuyor” dedi. THY geçen yıl Varna’ya sefer başlatırken,bu yıl hızlı feribot seferlerinin de başlayacağı belirtildi.


Habertürk


Geri Dön