29 / 03 / 2024

James Bond, Türk turizmi için de gelir kapısı oldu!

 James Bond, Türk turizmi için de gelir kapısı oldu!

Afili ajan James Bond, Türk turizmi için de gelir kapısı oldu. Son Bond filmi Skyfall'un bazı sahnelerinin çekildiği İstanbul’daki, Sultanahmet’te 300 euroya Bond turları düzenleniyor...



Sinemalarda hasılat rekorları kıran James Bond 007 filmleri başka sektörler için de ek gelir kaynağı... Farklı hikayeler üzerinde James Bond 007 karakteri için 25 sinema filmi çekildi. Filmin çekildiği ülkelere turistik değer katan film için, ayrıca sahnelerin geçtiği noktalara da turlar düzenleniyor. Serinin son filmi Skyfall’un ise ilk sahneleri İstanbul’da çekildi. 


BOND’UN AŞIK OLDUĞU YERLER 


Bazı Türk acenteler ve oteller de bunu fırsata çevirerek, ‘Bond Tur’lar düzenlemeye başladı. Kişi başı 170 ila 200 liraya tur düzenleyen rehber ve acentelerin yanı sıra İstanbul’un en lüks otelleri de ‘Bond’un âşık olduğu yerler’ adıyla 4 kişi için 8 saatlik ve 300 euro olan bölge turları yapıyor. Bazıları Kapalıçarşı’nın çatısına bile çıkarırken bazıları ise sadece Sultanahmet’i gezdiriyor. 


O ŞALI BURADAN ALDI!

 

Hatta gezide Sarah Jessica Parker’ın ipek şal aldığı mağaza da ziyaret ediliyor. Bu turları daha çok yabancı Bond tutkunları tercih ederken, Türkiye’den de ünlü isimler var. Cemiyet hayatından Arzu Sabancı ve birçok ünlü isim de bu turları yapanlar hatta Kapalıçarşı’nın çatısına çıkanlar arasında… 


CEMİYET ALEMİ DE '007'NİN PEŞİNDE


Ata Holding çatısı altında faaliyet gösteren Arbeta Turizm de Bond turu düzenleyen firmalar arasında. Arbeto Turizm’in sahibi Ece Kurdoğlu, “2012’den beri Bond konseptinde yerli ve yabancı müşterilerimize VIP turlar gerçekleştiriyoruz. Özel mekanlarda özel izinlerle hizmetlerimiz var” dedi. 


YABANCI ÜNLÜLER DE TURLARA İLGİ GÖSTERDİ


4 yıldır yerli ve yabancı gruplara James Bond turu yaptığını söyleyen Saffet Sofuoğlu da, “Turlarıma artık Kapalıçarşı’yı da ekledim” dedi. En çok Amerikalı ve İngilizlerin turlara ilgi gösterdiğini belirten Sofuoğlu, Robert Redford, Bob Geldof, Elena Ford, Calven Klein, Kelly Spencer gibi ünlülere de Bond turu yaptığını açıkladı. 



BURÇİN GÖKTAN/ Akşam Gazetesi 


Geri Dön