26 / 04 / 2024

BURBAK, park sorununu tower parklarla çözecek!

BURBAK, park sorununu tower parklarla çözecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Bursa Bakım Onarım, Ulaşım, Toplu Taşım İşletmeciliği (BURBAK), şehirdeki otopark sorununu tower parklarla çözmeyi hedefliyor. BURBAK ile otoparklara köklü çözümler üretiliyor...



Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Bursa Bakım Onarım, Ulaşım, Toplu Taşım İşletmeciliği (BURBAK), şehirdeki otopark sorununu tower parklarla çözmeyi hedefliyor. Şehir içinde kısa süreli park etmeye teşvik etmek ve uzun süreli park etmeyi ana arterlerden alıp daha az yoğun olan bölgelere aktarmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da ulaşım sorununun çözümü için hava, deniz ve karayolu yatırımlarının yanında, BURBAK ile otoparklara köklü çözümler ürettiklerini kaydetti. Son olarak Güzelyalı Feribot İskelesi araç otoparkının kapasitesini mekanik otoparklarla artırdıkları bilgisini veren Altepe, iki kadı mekanik otoparklarla donatılan otoparkta kapasiteyi iki katına çıkardıklarım aktardı. Araçlarını iskelede bırakıp, İstanbul'a giden vatandaşlar için artık otopark konusunun sıkıntı olmadığını belirten Altepe, Bursa'nın sanayi altyapısındaki birikimi tüm kent hizmederine yansıtmaya çalıştıklarını vurguladı. Bursa'da iki aracın park edebileceği bir alana 12 aracın park edilebildiği otopark sistemleri ile dar alanda yüksek park yapma döneminin başladığını dile getiren Recep Altepe, "Daha geniş alanlarda da iki kadı mekanik otopark uygulamasını başlatmıştık. Bu sistemi Güzelyalı Feribot İskelesi'nde uyguladık. Sistem sayesinde mevcut kapasite ikiye kadandı. Bu sistemleri otopark çözümlerinde yaygm olarak kullanacağız" dedi. 


Budo'da da otopark kapasitesini artıracak Güzelyalı'daki benzer otopark sistemlerini Budo'nun Mudanya iskelesine de uygulama alacakları bilgisini veren Recep Altepe, burada da 80 adet çelik otopark kuracaklarını açıkladı. Bursa genelinde ihtiyaç duyulan her yere mekanik otopark sistemi kazandıracaklarının altını çizen Altepe, bundan sonraki hedeflerinin tovver park denüen ve üç arabalık yere 20-25 aracın konulduğu sistemler olduğunu söyledi. Bunun üzerinde çalıştıklarını belirten Altepe, "20 kat yerin üstünde ve 15 kat da yerin altında olmak üzere inşa edilen tovver parklarda üç araçlık yere 20-25 araç park etme imkanı bulunuyor. Bu anlamda dünyanın kullandığı son sistemler neyse bunlan Bursa'ya getirmek için çalışıyoruz. Güzelyalı'da bu sistemin çok ciddi faydasını gördük. 


Üstelik hiç inşaat maliyeti olmadan kapasiteyi bir anda ikiye katladık. Bundan sonra şehrin sıkışan noktalarına mekanik çözümler uygulayacağız. Bunun yanı sıra daha kalıcı çözümler de uygulayacağız. Karkas ve çelik yapılar planlarımız arasında var" açıklamasını yaptı. Altepe, BURBAKın Bursa genelinde 15'ten fazla otopark çalıştırdığı bilgisini verdi. 


ESRA ÖZARFAT/ Dünya Focus


Geri Dön