26 / 04 / 2024

Burç Cemiloğlu, Kanyon'da açtığı Hakkasan'ı satacak

Burç Cemiloğlu, Kanyon'da açtığı Hakkasan'ı satacak

Harvey Nichols, Aldo, Tommy Hilfiger, Sephora gibi markalarla yollarını ayıran Unitim'in patronu Burç Cemiloğlu, Camper ayakkabılarının üreticisi İspanyol Coflusa SAU ile ortak şirket kurdu



Kanadalı Aldo gitti Camper geldi Hakkasan'a 'müşteri' aranıyor

. İki ortak şu anda üretim dahil birçok plan üzerinde görüşüyor. Cemiloğlu'nun krizden etkilenen Kanyon'daki Hakkasan restoranına ise müşteri aradığı belirtiliyor.

Dünyanın en lüks markalarının satıldığı Harvey Nichols, Kanadalı ayakkabı markası Aldo ve giyim markası Tommy Hilfiger ile kozmetik zinciri Sephora gibi uluslararası markaları Türkiye'ye getiren ancak arka arkaya bu markalarla yollarını ayıran Unitim Holding'in patronu Burç Cemiloğlu, Camper ayakkabı markasının üreticisi İspanyol Coflusa SAU ile ortak oldu. Uzun süredir bu markanın ürünlerini Türk tüketicisiyle buluşturan Unitim, şu anda üretim dahil birçok plan üzerinde İspanyol şirketle görüşüyor.

Etkin olmak istiyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO) sicil kayıtlarına göre, 3 Aralık'ta Santanyi adıyla kurulan şirketin faaliyet alanı "her türlü bay bayan ve çocuk ayakkabıları spor ayakkabıları botlar her türlü lastik plastik ve deri ayakkabı terlik çizme ... toptan ve perakende alım satımı ve ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işler" olarak belirlendi. Unitim yetkilileri, Türkiye'de Camper'ın faaliyet alanını genişletmek için karşılıklı görüşmelerin sürdüğünü belirtirken İspanyol şirketin Türkiye ve çevresindeki bölgede daha etkin olmak için bu ortaklığı istediğini vurguladılar.

Hakkasan krizi

Bu arada Burç Cemiloğlu'nun 12 milyon dolar harcayarak Kanyon'da açtığı ve dünyanın en ünlü restoran markalarından olan Hakkasan'da da işleri yolunda gitmiyor.

2008 yılı başında açılan ve daha açılıştan önce müşterilerin rezervasyon sırasına girdiği restoran, ekonomik kriz yüzünden sıkıntılı günler yaşıyor.

Krizle müşterisi azalan restoranı '35 liralık' ucuz mönü de kurtaramayınca Cemiloğlu'nun restoranı satmak için müşteri aradığı konuşulmaya başlandı. Harvey Nichols'ı Demet Sabancı Çetindoğan'ın şirketi Demsa'ya, Tommy Hilfiger'ı ve Sephora'yı ABD'lilere, Aldo'yu Olgarlar Şirketler Grubu'na devreden Cemiloğlu'nun Hakkasan'ı da Demsa'ya teklif ettiği ancak görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı da kulislerde konuşulanlar arasında...

Yılda 250 bin müşteri ağırlayan ve dünyanın sayılı Çin füzyon restoranlarından biri olarak gösterilen Hakkasan, Londra'dan sonra ikinci şubesini İstanbul'da açtı. Kanyon Alışveriş Merkezi'nin sinema bölümünün üstündeki terasta açılan Hakkasan, İstanbul'un ilk Michelin yıldızlı restoranı olarak faaliyete geçti. Restoranın sahibi olan Alan Yau'nun eşinin Türk olması, ikinci Hakkasan'ın İstanbul'da açılmasında oldukça etkili oldu.
Vatan


Geri Dön