26 / 04 / 2024

Burdur'a 2019'a kadar 1500 konut inşa edilecek!

Burdur'a 2019'a kadar 1500 konut inşa edilecek!

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri işçileriyle erken saatlerde bir araya geldi. Başkan Ercengiz, Burdur Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları hakkında bilgi verdi.



Başkan Ercengi işçilere, yaptığımız işleri teknik anlamda en iyi anlayacak ve değerlendirecek kişiler sizlersiniz, diyerek, yeni çok katlı otoparkın, ilk 30 dakika ücretsiz olduğunu belirtip, otoparkı kullanın çağrısı yaptı. 


 Görüşmede, "İçme suyu hepimizin sorunu, bunun siyaseti olmaz. İleri Biyolojik Arıtma Tesisi içinde proje ihale aşamasındayız. 2017 yılında Burdur'un içme suyu ve arıtma problemi çözülmüş olacak." görüşünü ortaya koyan Başkan Ercengiz, önce Depremevleri'nden başlayarak ardından da başka bir alan yaratarak toplu konut hamlesi başlatacaklarını, 2019'a kadar 1500 konutu Burdur'a kazandıracak bir projeleri olduğu bilgisini verdi. Burdur Belediyesi Basın Danışmanlığı görüşmeye dair açıklama yaptı; Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personeliyle buluştu. Sabah erken saatlerde işçilerle buluşan Başkan Ercengiz, işçilere simit ve poğaça ikram etti. 


İşçilerle bir süre sohbet eden Başkan Ercengiz, Burdur Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Burdur Belediyesi olarak 7-24 hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, "Yaptığımız işleri teknik anlamda en iyi anlayacak ve değerlendirecek kişiler sizlersiniz. Bizden önce projesi yapılmış bir katlı otopark işi vardı. Bizden önce kontrol yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntıları görerek katlı otoparkta işi sıkı tuttuk. Katlı Otoparka 1 mühendis 2 tekniker arkadaşımızı görevlendirdik ve gece gündüz demeden kontrolü sağladık. 


Neticesinde katlı otoparkımız yasal süreden 2 ay önce tamamlanarak teslim edildi. 

Burdur Belediyesi olarak biz de halkımızın hizmetine sunduk. 

Otoparkımız ilk 30 dakika ücretsiz. Lütfen otoparkımızı kullanın" dedi. 

Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ercengiz, "Bu yıldan itibaren çöp toplama işlerini belediye olarak kendimiz yapacağız. 15 araçla bu işi yapacağız. 

Burdur'a ve belediye yakışmayan bir Fen İşleri kampusu var yeni bir yer yapacağız. Atölyelerimizi güçlendiriyoruz. Amacımız dışarıdan hizmet satın almak yerine kendi atölyelerimizde ürettiğimiz ürünlerle Burdur'a hizmet etmek. Köprübaşı'nda yaptığımız düzenlemede dışarıdan malzeme haricinde hizmet alımı yapmadık. Ortaya güzel bir şey çıktı. 


Parkları mızdaki düzenlemelerimizi kendimiz yapıyoruz. Asri Mezarlıkta ki düzenlemelerimiz, Halk Plajındaki düzenlemelerimizi kendimiz yaptık. Elimizden geldiğince vatandaşımızın yanında oluyoruz. Cenaze hizmetlerinde önemli bir yol kat ettik. Vatandaşımızın zor gününde belediyenin yanında olması gerekiyordu. Biz bunu başardık. Eksiklerimiz elbette ki var ama bunların devamı gelecek" diye konuştu. 

"2017 yılında içme suyu ve arıtma sorunu bitecek" İçme suyu ile ilgili girişimde bulunduklarını ve proje ihalesi aşamasına geldiklerini ifade eden Başkan Ercengiz, söyle konuştu; "İçme suyu hepimizin sorunu, bunun siyaseti olmaz. 


İleri Biyolojik Arıtma Tesisi içinde proje ihale aşamasındayız. 2017 yılında Burdur'un içme suyu ve arıtma problemi çözülmüş olacak. Katı atıkla depolama sistemiyle ilgili bir kaynak sıkıntımız var. 200 bin altındaki yerel yönetimle için İller Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir hibe destek programı olacak. 


Müracaatımızı yaptıktan sonra katı atık ve yağmur suyu drenaj hattı sorunumuzu gidereceğiz. 

TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Önce Depremevleri'nden başlayarak ardından da başka bir alan yaratarak toplu konut hamlesi başlatacağız. 2019'a kadar 1500 konutu Burdur'a kazandıracak bir projemiz var" Başkan Ercengiz daha sonra İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü İdari personelini ziyaret etti. 


Burdur Gazetesi


Geri Dön