25 / 04 / 2024

Burdur'a Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi geliyor!

Burdur'a Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi geliyor!

Burdur’da uzun bir süredir gündemde olan yeni Huzurevi projesi hayata geçiyor… Burdur’a kazandırılacak olan 100 kişilik Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi, yatay mimari anlayışı ile inşa edilecek.



13 milyon TL ödeneğin ayrıldığı bu yatırım için proje hazırlıkları sürüyor. Yakın bir zamanda proje ihalesi ve ardından yapım ihalesi sürecinden sonra Burdur’un yeni Bir Huzurevi’ne kavuşacağını açıklayan ilimiz Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik, “Burdurumuza yapılacak Huzurevi bahçeli ve tek katlı müstakil binalardan oluşup,Yalova’daki Huzurevi örnek alınarak yapılacaktır. İlimize hayırlı olsun” müjdesini verdi.


Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik yaptığı açıklamada, “Burdur’umuza 100 kişilik bir Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi yaptırılması 2015 yılı yatırım programına alınmışttı.


Huzurevinin yapılması için arazi arayışına girilmiş önce  Burdur Huzurevi Yaptırma ve Yardımlaşma Derneği tarafından İlimiz Kışla Mahallesi Şose Üstü Mevkiinde bulunan 8.800,00 m2’lik alan ve 1.080,00 m2’lik alanda bulunan tarlalar Huzurevi -Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi yapılmak üzere Burdur Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüze bağışlanmıştır. Ancak yapılacak olan sokak tipi huzurevi için mevcut arazi yeterli gelmemiş bağışlanan arazinin hemen bitişiğinde bulunan 12560 m2’lik arazi hayırsever Nural Turhan tarafından bağışlanmak üzere satın alınmıştır. Mevcut arazi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze devredilmiş olup Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünce bu kurumumuza tahsis edilmiştir. Sayın Nural Turhan ile de bir protokol imzalanmıştır.


Yapılan protokole göre Sayın Nural Turhan huzurevi yapıldıktan sonrada kuruluşun tefrişi için 350.000,00 T.L. nakit bağışta bulunacak huzurevine Hilmi ve Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ismi verilecektir.


Proje ihalesi için 250.000.00 TL ve inşaatın yapımı için 13 milyon TL ödenek ayrılmış olup arazinin imara açılma işlemi tamamlanmış, arsa birleştirmesi yapılacaktır. Proje ihalesine çıkılması için hali hazır harita, nazım imar planı, jeolojik ve jeoteknik zemin etütleri tamamlanmış, ihtiyaç programı hazırlanmıştır. Çevre Şehircilik il Müdürlüğü tarafından hazırlanan yaklaşık maliyet dosyası ihaleye çıkılmak üzere İl Özel İdaresine teslim edilmiştir.  Proje ihale hazırlıkları tamamlanmak üzeredir. Burdurumuza Yapılacak Huzur Evi Bahçeli ve tek katlı müstakil binalardan oluşup, Yalova’daki Huzur Evi örnek alınarak yapılacaktır. İlimize hayırlı olsun” bilgilerini Burdur kamuoyuyla paylaştı.


Burdur Yenigün Gazetesi


Geri Dön