19 / 04 / 2024

Burhan Felek Spor Kompleksi neden tamamlanamıyor?

Burhan Felek Spor Kompleksi neden tamamlanamıyor?

İnşaatı uzun zamandır tamamlanamayan Burhan Felek Spor Kompleksi'nde Spor Bakanı Bak'ın talimatı üzerine çalışmalar hız kazandı. 



Burhan Felek Spor Kompleksi'nin inşaatı yıldardır tamamlanamıyor. Yenileme çalışmaları yılan hikayesine dönen komplekste tribünlerin hatalı yapıldığı ortaya çıktı. Karar Gazetesi'nden Celal Demirbilek'in haberine göre, 73 metre olması gereken aralık 69 metre yapıldı. 


Spor Bakanı Osman Aşkın Bak geçtiğimiz hafta kompleksi ziyaret etti ve inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.  Bak'ın "Türk atletizminin en önemli tesisini bir an önce Türk sporuna kazandırın" talimatı üzerine düğmeye basıldı. 


Çeteci: Tribünler yıkılmayacak

Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF)’nun dünya çapında ünlü hakemi, statların ve müsabaka alanlarının ölçümcüsü Necati Çeteci, karar Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Yıkılmadan yapılan yanlışın düzeltilebileceğini ifade eden Çeteci şu ifadeleri kullandı, "Büyük bir yanlışlıkla önce iki tribün yapılmış ve sonrasında da pisti yapmak için çalışma başlatıldığında iki kulvarın görünmediği fark edilmiş. Sonuçta olay bana intikal edince  IAAF’ın pist yapımı ile ilgili kural kitabında uygulanacak projeleri söyledim. Ve sahanın çim genişliğinin 73 metre değil,  69 metre olacağını belirttim. Bu ölçü de uluslararası federasyonunun kurallarına uygundur. Bu ölçüm çaresi ile bütün yarışlar iki tribünden rahatlıkla görülebilecek ve sorun da ortadan kalkacaktır. Buradaki en büyük hata  uygulamaya tersten başlanmasıdır"


19 Mayıs'a yetişecek

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Çintimar, Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Pisti'ni yeniden aktif hale getirmek için çalışmaları hızlandırdıklarını ifade etti.  Çintimar, "Tribünlerin yıkılacağı söylentileri oluyor. Böyle bir sıkıntımız yoktur. Necati Çeteci hocamız çalışmalarını yaptı. 19 Mayıs’ta stadımızı yepyeni hali ile sporcularımızın hizmetine açacağız. Böylece İstanbul uluslararası, modern bir atletizm stadına kavuşmuş olacaktır" dedi


Geri Dön