19 / 04 / 2024

Burhanettin Bulut'tan esnafa kira yardımı açıklaması!

Burhanettin Bulut'tan esnafa kira yardımı açıklaması!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kovid-19 salgını sürecinde iş yerleri kapanan eğlence sektörü çalışanları ve müzisyenlerle buluştu. AÇEYDER Başkanı Feridun Özkan, sorunlarını anlattı. Bulut, "Esnafa sağlanan kira yardımı yeterli değil" dedi.



CHP  Adana  Milletvekili Burhanettin Bulut, Kovid-19 salgını sürecinde iş yerleri kapanan eğlence sektörü çalışanları ve müzisyenlerle buluştu. 

Sorunlarını anlatan Akdeniz Çukurova Eğlence Yerleri Derneği (AÇEYDER) Başkanı Feridun Özkan, “Biz bu memlekete 40 yıl vergi verdik ama bize 40 gün bakamadılar. Artık nefes dahi alamıyoruz. Birileri sesimizi duysun artık” diye konuştu. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; yaklaşık 11 aydır evlerine ekmek bile götüremez hale geldiklerine vurgu yapan Feridun Özkan, işletme sahipleri, çalışanlar ve müzisyenlerin kira, doğalgaz, su gibi ihtiyaçlarını dahi ödeyemediklerini belirtti.

CHP'li Bulut ise konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:  

"Pandemiden dolayı aylardır evine ekmek götüremeyen çalışanlar iktidardan artık somut adım atmasını bekliyor. İktidar, tedbirler kapsamında kapatmayı mecburiyet olarak görüyorsa destek vermek zorunda. Esnafa sağlanan kira yardımı yeterli değil. Biz CHP'li belediyeler olarak vatandaşımıza destek olmaya çalışıyoruz. Ancak karşımızda her yaptığımız yardımı engelleyen bir iktidar var. ‘Dayanacak gücümüz kalmadı. Salgından değil açlıktan öleceğiz' diyen yurttaşlarımıza çare bulunsun"

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman başlayacak?


Geri Dön