19 / 04 / 2024

Malatya valiliğinden kira yardımı açıklaması!

Malatya valiliğinden kira yardımı açıklaması!

Malatya Valiliği, Elazığ Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde konutların ağır hasar görmesi ve yıkılması nedeniyle geçici barınma imkanı olmayan vatadaşlara kira yardımı açıklaması yaptı...



Malatya Valiliği Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası evleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar için 11 bin lira yardım yapılacağını açıkladı...

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Malatya Valiliğinden deprem sonrası kira yardımları ile ilgili açıklama geldi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören insanların, hasarlı konut sahibi olanlara 11 bin lira, konutta kiracı durumunda olanlara ise 5 bin lira kira yardımı yapıldığı bildirdi.

Söz konusu kira yardınmlarının  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kesin hasar tespitinin ardından hak sahiplerine ödendiği aktarılan belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Yardım taleplerine ilişkin başvurular valiliğimiz önünde bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait çadırlarda kabul edilmektedir. Depremde konutunun yıkılması ya da ağır hasar görmesi nedeniyle geçici barınma imkanı olmayan vatandaşlarımızın, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait çadırlarda başvuru yapmaları halinde kendilerine Yeşilyurt ilçesinde bulunan Beydağı Geçici Barınma Merkezi olarak bilinen konteyner kentte barınma imkanı sağlanacaktır. Barınma merkezinde geçici barınma talep eden vatandaşlarımıza kira yardımı ödenmeyecektir."

Süleyman Soylu: Yıkımın ardından acil kira yardımını ödemeye başlıyoruz!


 


Geri Dön