26 / 04 / 2024

Bursa 3 Mart Anadolu Fen Lisesi'nin temeli atıldı!

Bursa 3 Mart Anadolu Fen Lisesi'nin temeli atıldı!

Çağdaş Eğitim Kooperatifi tarafından yaptırılacak olan 3 Mart Anadolu Fen Lisesi'nin temeli törenle atıldı.7 bin 500 metrekarelik alana kurulacak toplam 34 derslikli lisede, çok amaçlı salon ve laboratuvarlar yer alacak.



Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Anadolu Fen Lisesi'nin temel atma törenine ÇEK'in kurucu başkanı Mümin Ceyhan, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arabacı, CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Nilüfer Belediye Başkanvekili Pınar Göz, Uludağ Üniversitesi Eski Rektörü Mustafa Yurtkuran, CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP eski Milletvekili Turhan Tayan, eski milletvekillerinden Ertuğrul Yalçınbayır ve çok sayıda davetli katıldı.


34 DERSLİKLİ OLACAK


Toplam 15 milyon liraya mâl olacak olan 34 derslikli lise, 7 bin 500 metrekarelik alana kurulacak. Çok amaçlı salon ve laboratuvarların yer alacağı lisede zenginleştirilmiş programlarla özel ve üstün yetenekli öğrencilerin eğitim ve öğretimine olanak da sağlanacak. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hizmete açılması planlanan liseden,yurt genelinde başarılı ancak, maddi durumu elverişsiz öğrenciler de yararlanabilecek. 


Olay Bursa


Geri Dön