28 / 03 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden İnegöl'e modern pazar alanı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden İnegöl'e modern pazar alanı!

Geçen yılın son günlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken İnegöl Kapalı Pazar Alanı’nın (MERPA) yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, tonoz çatı uygulamaları ve estetik mimarisiyle dikkat çeken projede inşaat hızla ilerliyor.



Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ilçesine modern bir pazar alanı kazandırıyor. Ağır geçen kış şartlarında yoğun kar yağışı yüzünden geçtiğimiz yılın son günlerinde çatısı çöken kapalı pazar alanı için hazırlanan yeni projenin temelini Ekim ayında İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı törenle atan Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarına hız verdi. Yaklaşık 12 bin metrekarelik alana yapılan, tonoz çatı ve estetik mimariyle dikkat çeken projeyle yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaları yerinde inceledi. Beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte şantiye alanını gezen Başkan Altepe, yüklenici firmanın sorumlularından inşaat hakkında bilgiler aldı.

"EN İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNÜLDÜ"

Tüm ilçelerdeki sıkıntıların giderilmesi noktasında hiçbir sorumluluktan kaçmadıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Geçen yılki yoğun yağışlar nedeniyle kullanılamaz hale gelen Pazar yerinin bu anlayış doğrultusunda yenilendiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak felaketin yaşandığı günden itibaren olaya el attıklarını, yaklaşık 12 bin metrekarelik alanda yeni Pazar yeri inşaatına başladıklarını belirten Başkan Altepe, çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı. Çelik konstrüksiyon ağırlıklı teknikle yeni Pazar alanın sil baştan oluşturulduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Zemini ve çatısıyla yepyeni bir proje. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Hatta elektrikli ısıtıcılar dahi çatıya monte ediliyor. ‘Bir daha benzer felaketler yaşanmasın’ diye. Kaba inşaat ölçeğinde bayağı ilerledik. İnşallah mart ayında çatı üst örtü montajlarını yapıp, yaz ayları başında pazar alanımızı hizmete alacağız” dedi.

ALİNUR AKTAŞ’TAN TEŞEKKÜR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yenilenen pazar alanıyla perşembe, cuma ve cumartesi günleri kurulan pazarın daha da hareketleneceğini ifade etti. Yeni pazar alanının ilçe halkının huzur ve güven içerisinde gezeceği bir alan olacağını kaydeden Aktaş, “Hemen yanı başında İnegöl Belediyesi tarafından yapılan katlı otopark ve köylü pazarı da bunu tamamlayan önemli bir unsur olacak. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Bursa Haber 


Haber Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşık 12 bin metrekarelik alana yapılan, tonoz çatı ve estetik mimariyle dikkat çeken projeyle yakından ilgilendi. 


Yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken İnegöl Kapalı Pazar Alam'nın (MERPA) yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yenipazar yeri, yaz aylan başında hizmete açılacak. 


GÖZ DOLDURAN MİMARİ 

Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'e modern bir pazar alanı kazandırıyor. Ağır geçen kış şartlarında yoğun kar yağışı yüzünden geçtiğimiz yılın son günlerinde çatısı çöken kapalı pazar alanı için hazırlanan yeni projenin temelini ekim ayında İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da katıldığı törenle atan Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarma hız verdi. 

Yaklaşık 12 bin metrekarelik alana yapılan, tonoz çatı ve estetik mimariyle dikkat çeken projeyle yakmdan ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaları yerinde inceledi. Beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte şantiye alanını gezen Başkan Altepe, yüklenici firmanın sorumlularından inşaat hakkında bilgiler aldı. 

FELAKETE KARŞI ÖNLEM

Tüm ilçelerdeki sıkıntıların giderilmesi noktasında hiçbir sorumluluktan kaçmadıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Zemini ve çatısıyla yepyeni bir proje. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. 

Hatta elektrikli ısıücılar dahi çatıya monte ediliyor. 'Bir daha benzer felaketler yaşanmasın' diye. Kaba inşaat ölçeğinde bayağı ilerledik. Mart ayında çatı üst örtü montajlarını yapıp, yaz ayları başmda pazar alanımızı hizmete alacağız" dedi. Yeni pazar alanının ilçe halkının huzur ve güven içerisinde gezeceği bir alan olacağım kaydeden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, "İnegöl Belediyesi tarafından yapılan katlı otopark ve köylü pazarı da bunu tamamlayan önemli bir unsur olacak" diye konuştu. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön