19 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir Stadyumu Ağustos'ta açılacak!

Bursa Büyükşehir Stadyumu Ağustos'ta açılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan ve dünyanın en heyecan veren 10 stadyumu arasında yer alan sahanın çimlerinin büyük oranda serileceğini söyledi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan ve dünyanın en heyecan veren 10 stadyumu arasında gösterilen yeni stadyumda 10 gün içinde çimlerin büyük oranda serileceğini söyledi.


Türkiye’de ilk kez takımının sembolüyle tasarlanan bir stadyum olan Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun çatısının Bursaspor’un simgesi olan ‘timsah’ formunda yapılması, yapının en dikkat çeken özelliği oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UEFA kriterlerine uygun olarak yapılan yaklaşık 45 bin kişi kapasiteli yeni stadyumun inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.


“Belediye tarihinde yapılan en büyük eser…”


Stadyumda çalışmaların son aşamada olduğunu belirten Başkan Altepe, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönemdeki en büyük eserlerimizden biri olan yeni stadyum, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarihinde yapılan en büyük eser... Yaklaşık 185 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan yeni stadyumda artık sona doğru geliniyor. Şu anda tüm iç mekanlarıyla, dışıyla, çatısıyla ve kaplamalarıyla hızlı bir çalışma var. Sahada da son 20 cm’lik malzemenin kaplaması bugünlerde başlıyor. Ardından da çimler serilmeye başlanacak ve yaklaşık 10 gün sonra çimlerimiz büyük oranda serilmiş olacak” diye konuştu.


Başkan Altepe, yeni stadyumun her köşesinde hummalı bir çalışmanın sürdüğünü vurgulayarak, “Stadyumda bir yandan da koltuk montajları tamamlanıyor, skorboardlardan ses ve ışık düzenine kadar her bölümün hızlı bir şekilde montajları yapılıyor. Stadımızın maç yapabilecek hale gelmesi için eksikler giderilmeye devam ediyor” dedi.


“Dünyanın en güzel statlarından biri Bursa’ya yapılıyor”


Bursa’nın yeni sezonda güzel bir stada kavuşacağını anlatan Başkan Altepe, “Buraya gelenlerin hayranlık duyacağı, dünyanın en güzel statlarından biri Bursa’ya kazandırılmış oluyor. Biz de onun heyecanını yaşıyoruz. Ağustos ayında, yeni sezonun açılışında burada güzel bir organizasyonla stadımızın da açılış törenini gerçekleştireceğiz” dedi.


Toki Haber


Geri Dön