29 / 03 / 2024

Bursa Demirkapı kentsel dönüşümle modernleşecek!

Bursa Demirkapı kentsel dönüşümle modernleşecek!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirkapı Mahallesi’nde vatandaşlara kentsel dönüşüm projesini anlattı. Dündar, "Ulaşımdan alt ve üst yapıya kadar modern bir yaşama alanı oluşturacağız” diye konuştu.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirkapı Mahallesi’nde vatandaşlara kentsel dönüşüm projesini anlattı.


Bursa’nın kentsel dönüşümüne öncülük edecek örnek projelerden birisi olan Demirkapı kentsel dönüşüm projesi hakkında, vatandaşların merak ettiği soruları tek tek cevaplandıran Başkan Dündar, “Demirkapı projesinde önceliğimiz, bu mahallede yaşayan vatandaşlarımızın, yine bu bölgede kalmasını sağlamak. Bizler bu projeyi geliştirirken, bölgede bir rant elde edelim düşüncesine asla sahip olmadık. Zaten, bölgenin yapısı itibarıyla, buraya çok fazla konut yapma şansınız da yok. O nedenle, şunu açıkça ifade ediyorum, burada kimsenin mağdur edilmediği bir proje geliştiriyoruz” dedi.


Demirkapı’nın parmakla gösterilecek bir bölge olacağını söyleyen Başkan Dündar, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, bu işi hep beraber yapacağız. Hiçbir zaman “Biz her şeyi biliyoruz” demedik. Burada yaşayan ve buranın sorunlarını, ihtiyaçlarını en iyi bilen sizlersiniz. Dolayısıyla, sizlerle birebir görüşerek bu projemizi şekillendiriyoruz” dedi.


Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarında çok mimar ve mühendisle çalışıldığını, proje uygulanırken kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirten Dündar, “Bu proje, aynı zamanda karşıdan bakıldığı zaman estetik ve mimarisiyle herkesin ‘Bursa buymuş” dediği bir proje olacak. Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gelip burasını alacağız ve sizi buradan göndereceğiz gibi bir endişeniz olmasın. Kimse mağdur edilmeyecek. Biz, öncelikle burada yaşayan vatandaşların yine bu bölgede yaşamasını sağlamak istiyoruz. Maksadımız burada örnek bir proje gerçekleştirmek. Sizlerin depreme dayanıklı, sağlıklı ve daha modern evlerde yaşamanızı istiyoruz. Ulaşımından alt ve üst yapısına kadar modern bir yaşama alanı oluşturacağız” diye konuştu.


Konut ve yapı


Geri Dön