18 / 04 / 2024

Hatay kentsel dönüşümle modernleşecek!

Hatay kentsel dönüşümle modernleşecek!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, dün Büyük Antakya Oteli'nde gerçekleştirdiği aylık bilgilendirme ve istişare toplantısında, kentsel dönüşümün önemine bir kez daha dikkat çekti.



Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, dün Büyük Antakya Oteli'nde gerçekleştirdiği aylık bilgilendirme ve istişare toplantısında, kentsel dönüşümün önemine bir kez daha dikkat çekti.


Belediye Meclis üyeleri, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen yanı sıra çok sayıda basın mensubunun yer aldığı kahvaltılı toplantıda, kentsel dönüşümde önemli mesafeler kat ettiklerini söyleyen Başkan Kimyeci, projenin mecliste onaylandığını bildirdi. Bundan sonraki süreçte 1881 hak sahibiyle sözleşme imzalayacaklarını, ardından Bakanlığın yapım yetkisi vermesiyle kolları sıvayıp işe koyulacaklarını söyleyen Başkan Kimyeci, yeşillikler içinde, modern bir yaşam alanı oluşturacaklarını bildirdi, bu konuda Hatay'da bir ilki gerçekleştireceklerini vurguladı.


"151 araçla Antakya'ya en iyi hizmeti yapıyoruz "

      

Belediyelerinin Fen İşleri ile ilgili faaliyetlerini aktaran Başkan Kimyeci, Lavra mücadelesi konusunda yoğun çalışmalarda bulunduklarını söyledi, dere ve rögar ilaçlamalarının devam ettiğini belirtti, haftanın üç günü haşere ile mücadele kapsamında ekiplerinin ilaçlama yaptığını ifade etti.

       

93 yeni araç aldıklarına, 151 araçla Antakya'ya en iyi hizmeti yaptıklarına değinen Başkan Kimyeci, son teknoloji cihazları bünyelerine kattıklarını bildirdi. 264 ibadethane temizliğinin 15 günde bir yapıldığını söyleyen Başkan Kimyeci, 1.433 m2 parke taşı döşediklerini, 64.600 ton asfalt döşemesi yaptıklarını, 270 km. stabilize yolu açtıklarını, 40 yeni parkı hizmete açtıklarını dile getirdi.


"1417 ailenin evini düzenli olarak temizliyoruz "

      

65 yaş ve üzeri maddi durumu iyi olmayan, yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik sosyal belediyecilik anlamında verilen “Evde Temizlik ve Bakım Hizmeti” ile örnek projeyi hayata geçirerek vatandaşlara en iyi hizmeti sunduklarını belirten Başkan Kimyeci, içinde bulunduğumuz süreçte 1417 ailenin evinin ziyaret edilerek düzenli olarak temizlendiğini bildirdi.

           

Evde temizlik ve Bakım Hizmetleri ile 65 yaşını geçmiş, kimsesi kalmamış, maddi durumu iyi olmayan, sosyal güvencesi olmayan vatandaşların evlerine, iki hanım personelini göndererek temizliklerini yaptırdıklarını söyleyen Başkan Kimyeci, bu kapsamda yerlerin silinip, süpürüldüğünü, perdelerin, halılarının yıkandığını, varsa birikmiş bulaşık, çamaşırlarının yıkandığını bildirdi, bunun yanı sıra vatandaşlara bay, bayan kuaför hizmetini de yaptıklarını, saç, sakal tıraşı ile evlerinde bakımlarını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kendilerine başvuran vatandaşların tamamına bu hizmeti götürmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Kimyeci, amaçlarının büyüklerin hayır duasını almak olduğunu sözlerine ekledi.  


Antakya Gazetesi


Geri Dön