26 / 04 / 2024

Bursa gayrimenkul yatırımcılarının yeni adresi oldu!

Bursa gayrimenkul yatırımcılarının yeni adresi oldu!

İstanbul-İzmir Otoyolu başta olmak üzere önemli projelerle cazibesini artıran Bursa, gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi oldu. 4. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde Bursa'nın inşaat ve emlak piyasası değerlendirildi.



'4. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi' geçtiğimiz günlerde yoğun bir katılımla İstanbul Dedeman Hotel'de gerçekleştirildi. Zirveye katılan sektör temsilcileri Bursa'nın inşaat ve emlak piyasasını değerlendirdi. 


İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, artık yatırımcıların İstanbul'u istemediğini belirterek, burada piyasanın doyduğunu savundu. Aşa, ''Yatırımcı daha alternatif seçenekler arıyor. Şu anda da Bursa ve Yalova'ya doğru bir kayma gözlemledik. Yeni otobanın yapılması, körfezde köprünün yapılması, ulaşımın kısa sürede sağlanması ve özellikle Mudanya bölgesindeki bazı imar hareketlerinin olması yatırımcıyı cezbediyor. İstanbul'dan Bursa'ya çok sayıda yatırımcı gittiğini biliyoruz. Bunun çoğunluğu arsa yatırımcısı. Bursa'ya ilginin artarak devam edeceğini öngörüyoruz'' dedi. Aşa, sektörün önünün açık olduğunu ifade etti.


KARACABEY'E DOĞRU


ERA Türkiye Gayrımekul Hizmetleri Satış ve Franchising Geliştirme Direktörü Kadir Tümen de, Bursa'nın Türkiye'nin en iyi ve nitelikli gelişen bölgelerinden bir tanesi olduğunu kaydetti. Bursa'nın gelişimini çok hassasiyetle takip ettiklerinin altını çizen Tümen, ''Bizim toplamda 36, Bursa'da ise bir ofisimiz var ama önümüzdeki dönemde ofis yapılanmamızı özellikle şehrin batısına doğru geliştirmek istiyoruz. Çünkü artık Karacabey'e doğru giden genişleme söz konusu. Kişibaşı düşen gelir de çok yüksek. Özellikle yüksek hızlı tren projesi, denizle ulaşımın kolay olması, otoyol ve Helitaksi gibi projelerin olması Bursa'yı çok cazip bir hale getiriyor'' diye konuştu.


ŞEHRİN BATISI HIZLI GELİŞİYOR


Türkiye'nin temel problemlerinden birinin nitelikli gayrımenkul üretimi ve kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Tümen, ''Bursa bu anlamda handikaplar yaşıyor, ancak çok büyük avantajları da var. Çünkü kent merkezinde kentsel dönüşümle ile ilgili bazı yapılması gereken şeyler var. Özellikle şehrin batı kısmı çok hızlı gelişiyor. Görmüş olduğumuz şu; nitelikli gayrımenkul pazarlama açısından Bursa bölgesinde ciddi bir açık söz konusu. İnsanlar nitelikli bilgiye ulaşmakta biraz sıkıntı yaşıyor. Doğru yatırımı yapmakta sıkıntı yaşıyor'' dedi.


NİTELİKLİ PROJE İHTİYACI


Management Plus Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Ersen, İstanbul'dan birçok büyük firmanın Bursa'ya yatırıma gittiğini vurguladı. Bu şirketlerin Bursa'da büyük projeler gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Ersen, şöyle devam etti: ''Otomotiv ve tekstil nasıl Bursa'da yeşerdi ve geliştiyse inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin de Bursa'da çok önemli gelişmeler sağlayacağını düşünüyorum. Bu değerli şehrin aynı zamanda arsaları arazileri de mutlaka çok değerli olacaktır. Burada mühim olan nitelikli konutlar, binalar üretip bunları aynı zamanda gerçekten ihtiyaç sahibi insanlara satabilecek projeler üretebilmek. Bursa'nın buna ihtiyacının olduğunu biliyorum.''


BURSA MERKEZ OLACAK


A Plus projelerin çok önemli olduğunu ve şehre fark getirdiğini belirten Haldun Ersen, yine de o şehirde orta sınıfa hitap eden projeler yapılması gerektiğini kaydetti. Bursa'nın gelecekte çok önemli olacağını vurgulayan Ersen, ''Bursa'nın aynı zamanda finans açısından da merkez olabilecek bir konuma sahip olduğunu düşünüyorum. Yatırımlar da gelecekte çok daha fazla olacaktır'' dedi.


GÜNEY MARMARA'DA LİDERLİK YAPIYOR


Urban Land Institute (ULI) Türkiye Başkanı ve Emlak Konut Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, Bursa'nın Türkiye'nin en önemli metropol kentlerinden biri olduğunun altını çizdi. Sur, ''Bursa hem Türkiye hem de dünya piyasası açısından çok önemli bir şehir. İstanbul'un bu kadar sıkıştığı ve artık gidecek yerinin olmadığı bir ortamda bir bölgesel planlama kapsamında Bursa'nın yeri ve önemi hiçbir şekilde yadsınamaz. Ondan da öte hep kentlerin markalaşmasından bahsediyoruz. 30 tane metropol kentimiz var, Bursa ilk 4 içerisinde. Güney Marmara Bölgesi Türkiye'ye yeni alanlar açacak bir bölge Bursa bunun liderliğini yapıyor'' diye konuştu.


GEREKEN İLGİ GÖSTERİLMEDİ


Coldwell Banker Türkiye Genel Müdürlüğü Franchise Yöneticisi ve Şirket Ortağı Ayhan Kaya, Bursa'nın İstanbul'un hep biraz arka bahçesi gibi olduğunu ve Bursa'ya gereken ilginin gösterilmediğini kaydetti. Kaya, ''Bursa çok büyük bir potansiyel özellikle otoban ve köprü projesi gerçekleştikten sonra. Oradaki güçlü olan sanayinin var olan yapısı gün geçtikçe artıyor. İstanbul'daki yatırımcıların Bursa'ya doğru akacağını düşünüyoruz. Bunu yaparken sadece İstanbul değil tüm Türkiye'den hatta özellikle Orta Doğu ve arap yarımadasından da insanların orada yatırım yaptıklarını biliyoruz. Bursa iyi bir yatırım noktası. Biz gayrımenkul işini yapan kişiler olarak İstanbul'daki alıcı gücü Bursa'da konuşlandırmayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.


ÇALIMLIOĞLU: BÜTÜN AÇILIMLAR BURSA ÜZERİNE


Çalımlıoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çalımlıoğlu, 25 yıllık iş hayatlarında kendilerine Bursa'yı iyi anlatıp tanıtmayı misyon edindiklerini söyledi. Çalımlıoğlu, ''Bursa inanılmaz derecede büyüyor. Otoban projesi Bursa'yı inanılmaz derecede tetikledi. İstanbul ve Bursa arasındaki bütün mesafeleri indirdi. Bununla beraber deniz, hava, kara ve demir yolları çalışmalarının Bursa'ya odaklanması, Anadoluya açılan kapının Bursa olması ve tam karşısında İstanbul olması Bursa'yı bugün göz önüne çıkarttı. Bursa'yı bir yıldız bölge ilan etti. Bundan sonra İstanbul'da bütün açılımları Bursa üzerine yapmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.



Bursa Olay


Geri Dön