24 / 04 / 2024

Bursa Gemlik'teki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Bursa Gemlik'teki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ve deprem riskine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..



Bursa Gemlik teki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM de!


CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ve deprem riskine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından cevaplandırılmasını istedi.


İrgil önergesinde "Gemlik'te  TOKİ  ve Kentsel Dönüşüm konularındaki sıkıntılar günümüzde hala tam olarak giderilememiştir. Fay hatlarının üzerinde kurulu olan Gemlik ilçemiz, tüm halkımızın ortak paydasıdır. Bu depremsellik gerçeği 1999 depreminin ardından hayatımızın sessiz ama önemli bir etkeni haline gelmiştir." diyerek 3 soru sordu.


İrgil'in soruları

1. Deprem riski taşıyan Gemlik ilçemizle ilgili kentsel dönüşüme ilişkin yapılan çalışma var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir ve ne aşamadadır?


2. İnşaatlarda kullanılan malzemeler, deprem risk alanlarına göre belirlenmektedir. Deprem yönetmeliğinin temelini ise Deprem Bölgeleri Haritası oluşturmaktadır. Gemlik Bölgesinin deprem haritası revize edilmiş midir? Edilmiş ise hangi tarihte revize edilmiştir?


3. Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü Gemlik Körfezinde, Gemlik Deprem fay hatları üzerinde araştırma yapmış mıdır? Yapmış ise araştırmanın yapıldığı tarih nedir?



Geri Dön