16 / 04 / 2024

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM gündeminde!

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM gündeminde!

Bakanlığın İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



MHP  İzmir  Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Bakanlığın İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Osmanağaoğlu, ''Türkiye nüfusunun yüzde 18,4'ünün ikamet ettiği İstanbul, 15 milyon 67 bin 724 kişi ile en çok nüfüsa sahip olan ilimizdir. İstanbul'u sırasıyla 5 milyon 503 bin 985 kişi ile Ankara, 4 milyon 320 bin 519 kişi ile de güzel İzmir'imiz takip etmektedir. Artan nüfus ve yanlış belediyecilik anlayışının da sonucunda İzmir ilimiz malesef çarpık kentleşmenin merkezlerinden birisiş haline gelmiştir. Son veriler ışığında İzmir'deki yapılara bakıldığında bu sayı 2,5 milyonun üstündedir. Bu yapıların ise yaklaşık yüzde 65'inin riskli olduğu bilinmektedir. Riskli yapı stokunun azaltılması ve uzun vadede ortadan kaldırılmasıyla ilgili hızlı ve pratik şekilde kararlar alınarak bu kararların uygulamaya sokulması gerektiği muhakkaktır'' diye konuştu.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun soruları:
1- Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların İzmir'in riskli yapı stokunun azaltılması ve uzun vadede ortadan kaldırılmasıyla ilgili yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?
2- İzmir'deki riskli yapı stokunun ortadan kaldırılması için büyük önem arz eden kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilme oranı nedir?
3- Hayata geçirilemeyen kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilememesinin sebepleri nelerdir?
4- Kentsel dönüşüm de dahil olmak üzere daha da yaşanılabilir bir İzmir için Bakanlığınızın önümüzdeki zaman diliminde hayata geçirmeyi planladığı projeler var mıdır? Varsa bu projelerin muhteviyatı nedir?


Geri Dön